Het Autosalon van 2020 Peugeot Het Autosalon van 2020 Peugeot

| Het Autosalon is terug in Brussel na twee jaar van afwezigheid.

BRUZZ select: kerstboomwerpen, jazz en snelle wagens

Glodie Mungaba
© BRUZZ
13/01/2023

Het Belgisch kampioenschap kerstboomwerpen, een jazzfestival, de comeback van Autosalon, en klassieke muziek in - waar anders? - het Muziekinstrumentenmuseum: ook dit weekend zit weer volgestouwd met fijne Brusselse activiteiten, voor u door BRUZZ geselecteerd.

FESTIVAL

Brussel trilt sinds gisteren tot zondag nog op het ritme van Brussels Jazz Festival. Verschillende jonge talenten treden op, zoals de Belgische trombonist Nabou Claerhout. Ze kreeg van de organisatie carte blanche om een aantal van haar projecten op podium te brengen. De Noorse saxofonist Bendik Giske zal dan weer Surrender en Cracks laten horen, twee albums. Lees hier meer over het Festival.

BRUSSELS JAZZ FESTIVAL
12 > 15/1
Flagey
www.flagey.be

Nabou Claerhout.jpg

De artiest Nabou Claerhout.

BEURS

Na een moeilijk jaar voor de automobielindustrie in België 2022, door corona, is het autosalon fysiek terug in Brussel. En het is meteen de honderdste editie. De organisatoren hebben verschillende plannen om zowel de trouwe als de nieuwe fans tevreden te stellen. Festiviteiten en animaties zullen de bezoekers een aangename tijd geven. Lees hier meer over het evenement.

AUTOSALON 2023
14 > 24/1
Brussels Expo
www.askoto.be

Na een afwezigheid van twee jaar keert het Autosalon weer fysiek terug van 14 tot 22 januari naar de paleizen van Brussels Expo. Op deze foto het salon van 2020

| Het Autosalon keert weer fysiek terug van 14 tot 22 januari naar de paleizen van Brussels Expo.

MUZIEK

Nawel Ben Kraïem is een stem die vaak poëzie zingt. Ze is van Frans-Tunesische afkomst en treedt op in de Espace Magh. Kraïem stelt haar album Je chante un secret voor. Dit komt uit haar eerste gedichtenbundel J'abrite un secret die ze tijdens de lockdown uitbracht. Ze beschrijft zichzelf als een artiest die vrouwen op de eerste plaats zet, maar ook als een vrije artiest die aan beide kanten van de Middellandse Zee thuishoort.

NAWEL BEN KRAIEM
14/1, 20.00
Espace Magh
www.espacemagh.be

Nawel Ben Kraïem, Frans-Tunesische zangeres, songschrijfster en actrice

| Nawel Ben Kraïem, Frans-Tunesische zangeres, songschrijfster en actrice.

KLASSIEKE MUZIEK

De Brusselse Middagconcerten vieren hun 75ste verjaardag met drie bijzondere concerten. De eerste twee vinden plaats in het MIM (het instrumentenmuseum). Daar treedt pianist Jozef De Beenhouwer eerst op om 11.00 uur en het jonge MNM Trio tonen vervolgens om 14.30 uur hun kunnen op de piano. De feesten worden om 16.00 uur afgerond in de KMSKB met zeven topmuzikanten, die het Septet van Beethoven spelen. Hetzelfde concert dat 75 jaar geleden klonk tijdens een van de eerste Brusselse Middagconcerten. Lees hier meer over het jubileum.

BRUSSELSE MIDDAGCONCERTEN
14/1, 11.00 - 17.00
MIM & KMSKB
www.concertsdemidi.be

old_england.jpg

| Het Muziekinstrumentenmuseum.

SPORT

Het Belgisch kampioenschap kerstboomwerpen vindt dit weekend opnieuw plaats op het Edouard Pinoyplein in Oudergem. De avond eindigt met de bekroning van de winnaars. Een muziekband gaat de hele avond animeren en er wordt ook een bar en eetkraampjes gepland. Individuele inschrijvingen zijn ter plaatse mogelijk, maar groepen van maximaal 4 tot 10 personen kunnen zich beter vooraf online inschrijven.

HET BELGISCHE KAMPIOENSCHAP KERSTBOOMWERPEN
14/1, 17.00 - 22.00
Pinoyplein
www.motum.brussels

Het Belgisch Kampioenschap kerstboomwerpen in Oudergem (archiefbeeld)

| Het Belgisch Kampioenschap kerstboomwerpen in Oudergem.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni