| Een theater in de vorm van een rondleiding in Schaarbeek.

BRUZZ select: onze cultuurtips voor het weekend

Glodie Mungaba
© BRUZZ
07/10/2022

BRUZZ is terug met een selectie tips voor het weekend: een tentoonstelling van de Belgische kunstenares Stéphanie Roland, een beurs rond papierkunst en een concert van het duo Blackwave. Ten slotte is er nog een festival dat het taboe rond dik zijn wil doorbreken en een theatervoorstelling waarbij je je oor te luisteren legt aan de muren.

EXPO

'Blue Marble' is de naam die de Apollo 17-bemanning gaf aan de aarde tijdens hun reis naar de maan in 1972, en de naam van de eerste solotentoonstelling van de Belgisch-Micronesische kunstenares Stéphanie Roland. De kunstenares creëert films en installaties die documentair onderzoek en fictie combineren. Ze gaan op zoek naar het spookachtige, geheimzinnige karakter van plaatsen en personages om zo een alternatieve realiteit te creëren.

BLUE MARBLE
7/11 > 10/12
ISELP
www.iselp.be

roland_blue_marble_original_auto_x2.jpg

Blue Marble.

KUNSTBEURS

Art on Paper is de internationale beurs voor kunst op papier met een zorgvuldige selectie van kwaliteit en artistieke frisheid, en kadert in De Brussels Drawing Week. Zo'n 45 galeriehouders van over de hele wereld stellen er zowel moderne als oude tekenkunst van verschillende kunstenaars tentoon. De kunstbeurs is niet enkel voor kenners, want met haar toegankelijke aanbod wil ze ook de beginnende verzamelaars aanspreken.

ART ON PAPER
6>9/10
Vanderborghtgebouw
www.artonpaper.be

art_on_paper.jpg

Art on Paper.

CONCERT

In het grootse AB komt hiphopduo Blackwave vanavond zijn nieuwe single 'Good day' voorstellen. Blackwave is het muzikale project van rapper Jay Atohoun en zanger-producer Willem Ardui. Na diverse successen met het album Mic Check (2017) en Are We Still Dreaming? (2019) brengen de Antwerpenaars binnenkort een derde album uit. Lees in dit interview meer over de weg en de inspiratie die tot dat album hebben geleid.

BLACKWAVE
7/10, vanaf 19.00
AB
www.abconcerts.be

FESTIVAL

Het collectief 'Dis Mon Nom' organiseert in samenwerking met de vereniging tegen fatshaming Fat Friendly, een vierdaags festival rond dik zijn. Op het Fat Festival staan onder meer verschillende conferenties, voorstellingen en podcasts op het programma. Luister hier naar activiste Trixie Divine, die niet alleen als performer, maar ook als theatermaker en naaktmodel deelneemt aan het festival.

FAT FESTIVAL
7 > 14/10
Recyclart
www.recyclart.be

Recyclart in de Molenbeekse Manchesterstraat

| Recyclart in de Molenbeekse Manchesterstraat.

THEATER

In de voorstelling 'Fluisterbehang' gidsen de acteurs van het theatergezelschap Tristero het publiek doorheen een huis waar de verhalen uit de muren komen. Bezoekers leggen hun oor te luisteren aan de muren van een herenhuis in de Gallaitstraat in Schaarbeek. Tristero biedt op die manier een voorstelling in de vorm van een rondleiding. Wij gingen al eens een kijkje nemen.

FLUISTERBEHANG
7 > 23/10
Gallaitstraat 80
www.kaaitheater.be

tristero_-_fluisterbehang_c_liza_vandenbempt_5.jpeg

| Fluisterbehang - Tristero.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni