Inwoners van Schaarbeek stappen mee in parade van lichtfestival Citizen Lights

© Citizen lights via Facebook

Het centrum van de Brusselse gemeente Schaarbeek wordt op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari opgefleurd door de derde editie van het participatieve lichtfestival Citizen Lights. Dit jaar vindt er op beide dagen een lichtparade plaats die samen met de inwoners van Schaarbeek opgezet werd.

Voor de derde editie van Citizen Lights wordt er een parcours opgezet met elf artistieke lichtcreaties die opgesteld zijn doorheen de wijken Louis Bertrand en Collignon, waar het gemeentehuis zich bevindt. Het begin- en eindpunt van de uitgestippelde route is het Houffalizeplein, en dit jaar is er een bijzonder thema dat als rode draad fungeert: "Op zoek naar onze onbereikbare sterren".

Het parcours en installaties leiden de bezoeker doorheen de zeven emoties van introspectie, woede, vreugde, angst, verlegenheid en bewustzijn. De collectieve emotionele reis die de toeschouwers meemaken, moeten hen doen nadenken over de dromen die ze willen bereiken en kunnen nastreven.

Citizen Lights blijft zich onderscheiden door niet enkel nationale en internationale artiesten uit te nodigen, maar ook de inwoners actief te betrekken bij het lichtfestival. Dit jaar zorgen verenigingen en verschillende scholen en academies uit Schaarbeek daarom voor een parade die via acht taferelen de verschillende emoties weerspiegelen. Die start op beide dagen om 20.45 uur aan de voet van het Brusiliagebouw en sluit om 21.30 uur af met een grote finale op het Collignonplein.

Alle andere lichtinstallaties zijn van 18 tot 22 uur gratis te bezichtigen. Langs het parcours zorgen deelnemende handelaars en foodtrucks voor enkele lekkernijen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?