| Twee bloemen boven de woorden 'we belong', een klein deel van het veel grotere kunstwerk.

KANAL-werf wordt versierd met reusachtig kunstwerk op gevel

JDK
15/03/2023

Tijdens de verbouwperiode van museum KANAL zullen op de voormalige Citroën-gevel kunstwerken worden tentoongesteld. FAÇADE is de naam van het project. Drie kunstenaars mogen gedurende zes maanden elk een kunstwerk van meer dan 1000m2 tentoonstellen op de glazen vitrine. Het is de Molenbeekse Laure Prouvost die de spits afbijt.

Voor de eerste FAÇADE bedacht Prouvost een werk waarin bloemen en planten uit het skelet van de showroom bloeien, waardoor een post-apocalyptische tuin ontstaat. Het volledige kunstwerk zal 86 meter lang zijn en 16 meter hoog, dat is een totale oppervlakte van bijna 1400m2. De gevel moet optimisme en hoop uitstralen.

De kunstenares staat bekend om haar installaties waarin film, sculptuur, gevonden voorwerpen, performance en taal samenkomen. In haar werk combineert de kunstenares persoonlijke herinneringen, artistieke en literaire verwijzingen met elementen van fictie.

Het werk van Laure Prouvost wordt, als het weer dat toelaat, op 21 maart opgehangen aan de gevel van museum KANAL. De officiële voorstellingen aan het publiek vindt plaats op 25 maart. Een parade met marching band, koorleden van Singing Molenbeek en majoretten van Majoretteketet trekt om 16u van het Sint-Katelijneplein naar Sainctelette.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni