Palace Crowne Plaza Rogier DoubleTree hotel Hilton

| De onbebouwde hoek bij het Rogierplein verdwijnt

Hotel aan Rogierplein wordt grootste van België door nieuwe vleugel

SD
© BRUZZ
07/02/2022

Het DoubleTree-hotel aan het Rogierplein zal met een nieuwe vleugel uitbreiden van 354 naar 505 kamers. Daarmee wordt het hotel niet alleen het grootste hotel van Brussel, maar meteen ook van België. De werken voor de uitbreiding zouden klaar zijn in 2025.

Het DoubleTree-hotel, eigendom van de Zweedse Pandox-hotelgroep en beheerd door Hilton, krijgt er 101 kamers bij en wordt zo het enige hotel met meer dan 500 kamers in België. Volgens PR-verantwoordelijke Thomas Verbaet is het hotel Thon EU, vlakbij de Europese Commissie, met 405 kamers voorlopig het hotel met de grootste capaciteit van België. Het Sheraton-hotel aan het Rogierplein heeft 530 kamers, maar is al jaren gesloten.

Hotelgroep Pandox investeert 35 miljoen euro in de uitbreiding die het resultaat is van een architectuurwedstrijd in 2018. Naast tientallen nieuwe kamers komen er ook een tweede balzaal en 4 extra vergaderzalen.

Op het dak komt een hangende tuin, waar zowel hotelgasten als mensen van buitenaf naartoe kunnen. Daarnaast zullen de twee hoogste verdiepingen ingenomen worden door een bar en restaurant. De verdiepingen zullen met een buitenlift toegankelijk zijn voor iedereen. Op de eerste verdieping komt ook nog een fitnesszaal.

Metrolijnen

Een deel van het hotel in geometrische art-nouveaustijl is nog maar pas gerenoveerd. Die werken waren volledig klaar in september van vorig jaar. De nieuwe werken van de uitbreiding moesten met een jaar uitgesteld worden door de aanhoudende pandemie, maar zullen uiteindelijk van start gaan in april of mei van dit jaar. Tegen 2025 zou de nieuwe vleugel klaar moeten zijn en dan zal het onbebouwd terrein aan het Rogierplein na ongeveer 50 jaar verdwenen zijn.

Volgens Verbaet werd de stedenbouwkundige vergunning reeds ontvangen en heeft de aannemer getekend. Toch wordt het een moeilijke klus, aangezien de uitbreiding boven metrolijnen wordt gebouwd. “Om die reden werd een stabiliteitsstudie uitgevoerd om zeker te zijn dat het gewicht van het gebouw gedragen kan worden door de omgeving,” klinkt het nog.

"De geplande uitbreiding van DoubleTree by Hilton is een sluitstuk en herstelt het stadsweefsel op de hoek van dit plein," zegt Pascal Smet (One.brussels-Vooruit), Brussels staatssecretaris belast met Stedenbouw. "De activiteiten op de begane grond van de nieuwbouw zullen het plein nieuw leven inblazen en het dak met zijn hangende tuinen zorgt voor extra cachet. Ik kijk vol ongeduld uit naar de opening ervan."

Een simulatiebeeld van de uitbreiding van het DoubleTree-hotel aan het Rogierplein

| De werken zouden tegen 2025 klaar moeten zijn.

Een simulatiebeeld van de uitbreiding van het DoubleTree-hotel aan het Rogierplein

| Een deel van het hotel in art-nouveaustijl werd recent gerenoveerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Sint-Joost-ten-Node , Stedenbouw , rogierplein , doubletree , Hotel , verbouwingen , metrolijnen , Piovenefabi , Onsite Studio

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni