Kuifje-magazine keert eenmalig terug ter gelegenheid van 77ste verjaardag Le Lombard

Projectontwikkelaars Atenor en BPI bergen hun plannen op om van het Kuifje-blok aan het Zuidstation een nieuwe kantoortoren te maken Projectontwikkelaars Atenor en BPI bergen hun plannen op om van het Kuifje-blok aan het Zuidstation een nieuwe kantoortoren te maken
© PhotoNews
© PhotoNews

Le Lombard, de uitgeverij achter het Kuifje-magazine, viert haar 77ste verjaardag. Ter ere van die verjaardag keert het stripweekblad eenmalig terug.

De eerste editie van het stripweekblad verscheen op 26 september 1946. De 40.000 Franstalige en de 20.000 Nederlandstalige exemplaren vlogen de deur uit binnen drie dagen. Het weekblad verscheen sindsdien tot 1993 elke donderdag, sinds 1948 ook in Frankrijk.

Begin jaren 1950 bedroeg de oplage 350.000 exemplaren, met versies voor onder meer Nederland, Congo, Canada en Cambodja. "Het superblad voor de jeugd van 7 tot 77 jaar" bestond vooral uit vervolgstrips, waaronder de nieuwe avonturen van Kuifje maar ook enkele verhalen van Suske en Wiske.

Zevenenzeventig jaar na de lancering van het Kuifje-magazine keert het nu eenmalig terug. De uitgave zal 240 pagina's aan kortverhalen tellen, speciaal getekend voor de verjaardagseditie. Verschillende stripmakers werkten mee aan het magazine. Er komen onder meer verhalen van Blake en Mortimer (door Teun Berserik en Jean Van Hamme), Suske en Wiske (door Clara Lodewick) en Rink Ringers (door Dany) in terug.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?