Meyboom neemt afscheid van poppendrager Eric Thibault

09/05/2023

De Brusselse folklore is in rouw. De Meyboom-commune, en meer bepaald de Poepedroegers die jaarlijks instaan voor de reuzenpoppen tijdens het volksfeest voor de aanplanting van de Meyboom, heeft Eric Thibault verloren.

De traditie van de aanplanting van de Meyboom is een volksfeest dat al sinds 1308 ieder jaar op 9 augustus plaatsvindt in het historisch centrum van Brussel. Het feest begint met het rooien van een boom in het Terkamerenbos die dan doorheen Brussel wordt gedragen onder begeleiding van het Meyboomkonvooi. Dat konvooi bestaat uit verschillende groepen zoals de Gezellen van Sint-Laurentius die het evenement organiseren, de boomdragers en de Poepedroegers die de begeleidende reuzenpoppen dragen. Uiteindelijk gaat de boom dan opnieuw de grond in op de hoek van de Zandstraat en de Broekstraat.

Maandag vernam de Meyboom-commune het overlijden van Eric Thibaut. Hij maakte al tientallen jaren deel uit van de Poepedroegers. “We hebben zojuist één van onze trouwste vertegenwoordigers verloren”, klinkt het. "Hij was een heel aardige en grappige man", vertelde Jan Brusten, voorzitter van de Gezellen van Sint-Laurentius, aan La Capitale. "Thibauts kinderen maken nu nog deel uit van de stoet."

20230509_ericthibaut2.jpg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni