De Renaissance World Tour van Beyoncé zal op 14 mei 2023 ook halt houden in het Koning Boudewijnstadion in Brussel

| De Renaissance World Tour van Beyoncé zal op 14 mei 2023 halt houden in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

Awel merci

Part of the deal: Brussel-Stad krijgt 400 gratis Beyoncé-tickets

Rojin Ferho
© BRUZZ
10/05/2023

Schepenen en gemeenteraadsleden van de Stad Brussel hebben gratis kaartjes gekregen voor het concert van Beyoncé in het Koning Boudewijnstadion op zondag. Dat terwijl de tickets razendsnel uitverkocht waren en duizenden mensen op Ticketswap nog op zoek zijn naar eentje. "Als eigenaar van het stadion ontvangt de Stad voor elk evenement 400 tickets", legt Els Wauters, woordvoerder van Benoit Hellings, schepen van Sport (Ecolo) uit.

Tickets voor het concert van Beyoncé gingen heel snel de deur uit, in een mum van tijd waren ze uitverkocht. Het goedkoopste kaartje voor het concert van Beyoncé kostte je al snel 171 euro, het duurste liep op tot 817 euro. Vandaag hopen bijna 13.000 mensen op Ticketswap nog een kaartje te bemachtigen om de popster komende zondag aan het werk te kunnen zien in het Koning Boudewijnstadion.

Maar van het bovenstaande hoeven de Brusselse schepenen en gemeenteraadsleden zich alvast niets aan te trekken. Zij krijgen, samen met burgemeester Close, standaard gratis kaartjes uitgedeeld van de schepen van Sport, Benoit Hellings (Ecolo). De rest mag hij uitdelen aan verschillende dansclubs in de Stad Brussel.

De reden waarom de Stad Brussel gratis tickets krijgt voor het Beyoncé-concert, is omdat die eigenaar is van het Koning Boudewijnstadion op de Heizel. “Wij krijgen voor elk evenement een aantal tickets”, vertelt Els Wauters, woordvoerder van Hellings. “De stad gebruikt die om onze publieke relaties te onderhouden.”

De burgemeester, schepenen en gemeenteraadsleden van de Stad Brussel krijgen zo ook gratis tickets voor evenementen in Paleis 12 of het Koninklijk Circus, waar de stad Brussel ook eigenaar van is.

‘Niet nieuw’

Hoeveel tickets ze voor het concert van Beyoncé hebben gekregen? "Vierhonderd", zegt Wauters. “Dat lijkt veel, maar is niet uitzonderlijk. Bij alle grote concerten, festivals en evenementen krijgen de eigenaars van de gebouwen of festivalterreinen een aantal tickets", klinkt het.

'Het is niet uitzonderlijk. Bij alle grote evenementen krijgen de eigenaars een aantal tickets'

Els Wauters, woordvoerder van Benoit Hellings, schepen van Sport (Ecolo)

Het is een maatregel die al voor de legislatuur van schepen Hellings is ingevoerd. “Het is niet nieuw. Destijds kregen schepenen en gemeenteraadsleden veel meer tickets aangeboden, dat is nu niet meer”, aldus Wauters.

De tickets zijn niet alleen bestemd voor beleidsmakers in de Stad Brussel, ook sportclubs krijgen toegang tot evenementen. “Nu geven we ook tickets gratis weg aan sportclubs in de stad, dus als de Rode Duivels spelen dan richten we ons tot voetbalclubs, maar nu geven we voor het concert van Beyonce kaartjes weg aan verschillende dansclubs in de Stad Brussel.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni