Benjamin Dalle (CD&V), Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media in de regering Jan Jambon

| Benjamin Dalle (CD&V), Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media.

Vlaamse regering geeft 4 miljoen euro aan culturele evenementen in Brussel

Jelle D'hont
31/03/2021

De Vlaamse regering geeft meer dan 4 miljoen euro steun aan Nederlandstalige cultuurinstellingen in Brussel. De zogenaamde culturele activiteitenpremie is bedoeld voor evenementen die tussen september 2020 en augustus 2021 worden georganiseerd - ook wanneer die door corona niet konden plaatsvinden.

Door de coronacrisis ligt het culturele leven al een hele tijd stil. Met deze premie hoopt de Vlaamse overheid de cultuursector een boost te geven. Het kan bijvoorbeeld gaan om virtuele workshops of optredens, tentoonstellingen, lezingen etc. Daarnaast kunnen organisaties, die hun evenement niet konden laten doorgaan door corona, de premie ook gebruiken om hun kosten te dekken.

“Onze cultuursector wordt helaas bijzonder hard getroffen door de maatregelen,” zegt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). “Met deze premie willen we de sterke culturele sector in Vlaanderen én Brussel ondersteunen om zo de culturele motor draaiende te houden.” In totaal wordt er 35 miljoen euro uitgetrokken voor de culturele activiteitenpremie, waarvan 4 miljoen dus voor Brussel is bestemd.

Vlaams minister van Brussel, Benjamin Dalle, is blij met wat hij een forse investering in Brussel noemt. Het zou gaan om 780 evenementen die van de steun kunnen genieten. “Het is duidelijk dat ook op cultureel vlak Vlaanderen bruggen bouwt met Brussel. In de hoofdstad hebben we bijzonder sterke artiesten en organisaties die op dit moment het erg lastig hebben. Deze premie geeft ook de Brusselaars de mogelijkheid om toch te blijven genieten van een, zij het anders georganiseerd, cultureel aanbod.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni