1.700 porties mosselen-friet op Resto National

© Visit Brussels.

1.700 mensen hebben zaterdagnamiddag- en avond een portie mosselen-friet gegeten in het Resto National op het Brusselse Vossenplein. Met dat aantal was het Resto ook volledig uitverkocht, meldde de organisatoren. Naast de traditioneel Belgische maaltijd was er ook muzikale animatie.

Vrijdagavond was het Vossenplein nog de dansvloer van de 15e editie van het Bal National en zaterdagochtend vond er de tweede Brol National plaats. De traditionele vlooienmarkt maakte plaats voor een "nationale" vlooienmarkt, waarbij de standjes versierd waren in de nationale driekleur en er typische Belgische producten zoals koekendozen met portretten, Kuifje- of andere stripspullen en postzegels verkocht werden.

200 maaltijden voor kansarmen

Vanaf 16.00 uur opende het Resto National dan zijn deuren om in de loop van de avond 1.700 mosseldiners te serveren, aan 21 euro per portie. Net zoals de vorige jaren boden de organisatoren ook een aantal maaltijden aan aan kansarmen uit de wijk. Sympathisanten konden daarvoor via de website van het evenement een bedrag storten. Op die manier konden er 200 maaltijden uitgedeeld worden.

De muzikale animatie was vanaf 18.00 uur in handen van de Mignonettes & Mamygnonettes, de fanfare en majorettes van alle leeftijden uit de wijk. Zij werden rond 19.15 uur gevolgd door Rita et les Martins en om 20.00 uur ging Bruxelles Zingt, een gigantische karaoke, van start, tot het Resto National rond 23.00 uur zijn deuren sloot.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?