Achtste editie Eat Brussels lokt pak meer bezoekers naar Warandepark

© Eat Brussels via Facebook

Het culinair festival Eat Brussels is zondagavond afgesloten. Van donderdagmiddag tot zondagavond werden voor de laatste keer in het Brusselse Warandepark meer dan 35,000 borden en 100,000 wijndegustaties geteld.

Tijdens deze achtste editie was er een dertigtal getalenteerde Brusselse chefs aan het werk. Die pakten allemaal uit met signatuurgerechten. Dit jaar stond er ook een selectie Brusselse patissiers en kaasmakers op de affiche. "Van donderdagmiddag tot zondagavond werden er zo’n 35 000 borden geserveerd. Een stijging met 15 procent ten opzichte van vorig jaar", aldus Jeroen Roppe van visit.brussels.

Zaterdag daagden heel wat bezoekers op voor de tweede editie van de wedstrijd voor de beste garnaalkroket van Brussel. Winnaar werd, net als vorig jaar, Fernand Obb Delicatessen. Jean-Philippe Watteyne van The 1040 strandde op de tweede plaats. Sofie Warnants van Beaucoup Fish eindigde derde.

Organisator visit.brussels kondigde in de marge van het festival aan dat het evenement volgend jaar plaatsvindt in de Thurn & Taxis-wijk, meer bepaald in de gloednieuwe Gare Maritime. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wil daarmee het centrum van de stad ontlasten en het aanbod aan evenementen in het gewest beter spreiden. De verhuizing naar Tour&Taxis past ook in het plan om te investeren in de Kanaalzone, een wijk die in volle transformatie is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?