1853 EAT AND DRINK ANJU

| Anju

Review
Score: 4 op 5

Anju: gerechten zoals ze in het ‘Land van de Stille Morgen’ worden geserveerd

Michel Verlinden
14/07/2023

Anju is een nieuw adres in Sint-Gillis, met op de kaart Koreaanse gerechten zoals ze in het ‘Land van de Stille Morgen’ worden geserveerd. Sterrenchef Sang Hoon Degeimbre stelde het menu samen.

Veel is er niet veranderd aan het interieur dat we nog kennen van Toshiro, het restaurant dat de Japanse en Franse keuken op een gepassioneerde manier samenbracht. Dezelfde opvallende lichtarmaturen aan het plafond, een identieke houten structuur die de sobere ruimte met parket accentueert. Aan de muren spotten we wel hedendaagse tekeningen en polaroids, uithangborden van een andere sfeer.

De menukaart nodigt uit om in de wereld van gedeelde gerechten te duiken. Wél met een waarschuwing: “Verschillende gerechten delen is een traditie in de Koreaanse keuken.” Foodsharing is de hype van het moment, maar op deze manier mogen we het een waar genot noemen. We bestellen vrijwel het hele menu. De oesters gepocheerd in kimchisap (14 euro), de gemarineerde en gegrilde eendenborst (25 euro) en het rauwe rundvlees met sesam en Koreaanse peer (16 euro) laten we links liggen.

Ons oordeel over al dat lekkers? Alleen het gemarineerde rundvlees (28 euro) ontgoochelt een beetje, omdat de grote plakken niet zo gemakkelijk door te slikken zijn – we zijn enkel gewapend met een lepel en eetstokjes. Al de rest is verrukkelijk. We ervaren momenten van intense verwennerij bij de gefrituurde kip (14 euro), de heerlijke pajeon-pannenkoeken (12 euro) en de werkelijk verslavende samgyetang (22 euro), een bouillon van kip met ginseng. De details die het verschil maken? Er zijn de heerlijke kruiden (bergamotkruid, citroenverbena …) die rechtstreeks uit de tuin van Sang Hoon Degeimbre komen – de chef die de hand had in de kaart, de uitvoerende chef-kok is Victor des Roseaux. Daarnaast zijn we verrukt over de kwaliteit van de banchan, de traditionele bijgerechten, zoals de shisobladeren, ideaal voor hapklare rijstgerechten, gevuld met gefermenteerde groenten en chilisaus.

Foodsharing is de hype van het moment, maar op de manier van Anju mogen we het een waar genot noemen

Desserts staan er niet op de kaart, trouw aan de Koreaanse zeden. Op de drankkaart figureert een selectie onberispelijke natuurwijnen, die wel vrij duur zijn. Probeer liever de speciaal door brouwerij Illegaal gebrouwen Korean Sour (6 euro). Dat bier wordt nogal eigengereid in een champagnecoupe geserveerd. Of je kan kiezen voor een uitstekende infusie (4,50 euro) op basis van rechtstreeks ingevoerde gembergelei.

ANJU
Bronstraat 73, Sint-Gillis, www.anju.be, di > za 12 > 14.00 & 18.30 > 21.30

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni