Bij Au Repos de la Montagne stap je binnen in een teletijdmachine

Review
Score: 4 op 5

Au Repos de la Montagne: duivenposters en comfortfood

Michel Verlinden
© BRUZZ
10/11/2023

Op zoek naar een plek om het lawaai en de drukte te vergeten? Dan is Au Repos de la Montagne, waar duivenposters de muren nog sieren en comfortfood op het bord verschijnt, zeker een aanrader.

Au Repos de la Montagne kijkt uit over het Sint-Jobsplein en heeft werkelijk alles om ieders hart te veroveren: een naam als een klok, een prachtig en authentiek interieur en een fantastische locatie. Nochtans trappelt het restaurant al enige tijd ter plaatse, de steeds wisselende eigenaars waren nooit echt succesvol. Vandaag lijkt het roer volledig omgegooid. De nieuwe ploeg straalt veel vertrouwen uit en heeft ongeveer alle hoeken van de Brusselse horeca gezien. Chef-kok Benjamin Rauwel verdiende zijn sporen achter het fornuis van het geliefde Ivresse, Pierre Antoine Duhayon is de voormalige manager van Le Dillens, en op het palmares van Pascal Kasongo staan onder meer Café Flora en Château Moderne.

Het trio is zo verstandig geweest om niet te veel te veranderen aan wat eens een duivensportcafé was, ze beperkten zich tot wat opsmukwerk hier en daar. Tegels in een dambordpatroon, rode lambriseringen, oude reclameborden in email, een vogelkooi die aan het plafond hangt ... Wie hier binnenstapt, komt in een teletijdmachine terecht.

De nieuwe ploeg achter Au Repos de la Montagne is zo verstandig geweest om niet te veel te veranderen aan wat eens een duivensportcafé was. ‘Nostalgisch’ en ‘gul’ zijn hier de codewoorden

Die geest waart ook rond in de keuken, met een vrije kleine menukaart – drie voorgerechten, vier hoofdgerechten en drie desserts. 'Nostalgisch' en 'gul' zijn de codewoorden. Dat de deuren al vanaf 17.00 uur openen voor een aperitief is een bewijs van de gemoedelijke sfeer. Proef bijvoorbeeld een erg goede pils van Dupont (2,90 euro voor 25 cl) of een bio-Zinnebir (4,10 euro voor 25 cl) en bestel er een sneetje terrine de campagne bij (10 euro) of lekkere varkensrillettes (8 euro). Het zijn de ideale voorafjes om de wereld bij te verbeteren en te blijven zitten voor een avond vol lekkers. De toast met champignons (11 euro) als voorgerecht werd geserveerd op een dik stuk zuurdesembrood, met lookboter die het geheel lekker smeuïg maakt. Voor het hoofdgerecht kozen we de met Comté gegratineerde bloemkool (19 euro). De grote portie van deze klassieker, onovertroffen in al zijn eenvoud, met verse frietjes en salade in een grote kom – net als bij grootmoeder thuis – kregen we niet helemaal op.

Gelukkig draait het niet alleen om het verleden: de wijnkaart met natuurwijnen bewijst dat. Onze keuze viel op La Réserve de l'Alouette (40 euro), een voortreffelijke pinot noir.

AU REPOS DE LA MONTAGNE
Berg van Sint-Job 39, Ukkel, 02-347.72.58, Facebook: AuReposDeLaMontagne
di > vr 16 > 23.00, za 12 > 23.00

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni