Café: Kaffabar

R1512 Kaffabar R1512 Kaffabar
© Saskia Vanderstichele
© Saskia Vanderstichele
Onze score

Een koffie bestellen was nog nooit zo spannend als vandaag. Kaffabar is de perfecte belichaming van die smaakrevolutie.

Het is niet alleen indrukwekkend om te zien in hoeveel varianten de koffie te verkrijgen is, van ristretto (€2,20) en latte (€3,30) tot dopio (€2,60) en macchiato (€6,60), echt buitengewoon aan deze plek is dat je het percolatieproces zelf kan bepalen. Zo kan je kiezen voor de snelle methode, de befaamde espresso (dertig seconden, machinaal), of voor de 'slow coffee', die dan gedurende drie minuten doorzijgt.

Afhankelijk van je gemoed kan je kiezen om je koffie te filteren door een Chemex, die toetsen van bloemen aan het brouwsel toevoegt. Of probeer de V60, die er een fruitige smaak aan geeft. De French Press zorgt dan weer voor heel erg straffe koffie en de AeroPress voor een iets mildere smaak. De Drip Coffee zou je een optimaal resultaat moeten geven.

En dat is niet alles: je kan ook je 'petit serré' kiezen, afhankelijk van de oorsprong van de bonen. Dat kan een 'single origin' zijn – Colombia of Kenya voor de 'slow coffee', Rwanda voor espresso – of een 'blend'.

Kaffabar heeft ook cocktails in huis die koffie mengen met gin of portwijn. De mooie selectie van (infuus)thees is ook een vermelding waard. En dan mogen we de warme chocolademelk niet vergeten, met fondant of witte chocolade, een zeldzaamheid. De warme chocolade is verkrijgbaar in een 'regular'- (45 gr) of 'strong'-versie (60 gr).

Deze fraaie plek hebben we te danken aan Marc Daniels, een geheroriënteerde financieel adviseur. Daniels heeft zijn huiswerk goed gemaakt, en heeft een aangename ruimte gecreëerd met een prima gekozen interieur – zwarte stoelen van Thonet, bijvoorbeeld, een koperkleurig plafond, donkere muren en veel hout. Voeg daarbij nog Marcel, de huismascotte, een schattige Engelse buldog, en het plaatje is af.

open: di > vr van 8 > 18.00 + za van 9 > 19.00

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
  • In gesprek met Ans Persoons
  • Big City: kan afvalophaling zonder vuilniszak?
  • Vijf docenten blikken vooruit naar het nieuwe academiejaar
  • Beestig Brussel: dieren in nood helpen wordt verplicht
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze maand
  • Interview - Arlo Parks
  • Portret - Milton Riche
  • Sandra Hüller, de keizerin van Cannes
  • De wereld door de ogen van 12 vrouwelijke fotografen
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement