Café: Kaffabar

© Saskia Vanderstichele
Onze score

Een koffie bestellen was nog nooit zo spannend als vandaag. Kaffabar is de perfecte belichaming van die smaakrevolutie.

Het is niet alleen indrukwekkend om te zien in hoeveel varianten de koffie te verkrijgen is, van ristretto (€2,20) en latte (€3,30) tot dopio (€2,60) en macchiato (€6,60), echt buitengewoon aan deze plek is dat je het percolatieproces zelf kan bepalen. Zo kan je kiezen voor de snelle methode, de befaamde espresso (dertig seconden, machinaal), of voor de 'slow coffee', die dan gedurende drie minuten doorzijgt.

Afhankelijk van je gemoed kan je kiezen om je koffie te filteren door een Chemex, die toetsen van bloemen aan het brouwsel toevoegt. Of probeer de V60, die er een fruitige smaak aan geeft. De French Press zorgt dan weer voor heel erg straffe koffie en de AeroPress voor een iets mildere smaak. De Drip Coffee zou je een optimaal resultaat moeten geven.

En dat is niet alles: je kan ook je 'petit serré' kiezen, afhankelijk van de oorsprong van de bonen. Dat kan een 'single origin' zijn – Colombia of Kenya voor de 'slow coffee', Rwanda voor espresso – of een 'blend'.

Kaffabar heeft ook cocktails in huis die koffie mengen met gin of portwijn. De mooie selectie van (infuus)thees is ook een vermelding waard. En dan mogen we de warme chocolademelk niet vergeten, met fondant of witte chocolade, een zeldzaamheid. De warme chocolade is verkrijgbaar in een 'regular'- (45 gr) of 'strong'-versie (60 gr).

Deze fraaie plek hebben we te danken aan Marc Daniels, een geheroriënteerde financieel adviseur. Daniels heeft zijn huiswerk goed gemaakt, en heeft een aangename ruimte gecreëerd met een prima gekozen interieur – zwarte stoelen van Thonet, bijvoorbeeld, een koperkleurig plafond, donkere muren en veel hout. Voeg daarbij nog Marcel, de huismascotte, een schattige Engelse buldog, en het plaatje is af.

open: di > vr van 8 > 18.00 + za van 9 > 19.00

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • Niet enkel jongeren blijven feesten tijdens corona
  • Minister Clerfayt: 'Het zal twee jaar duren voor de arbeidsmarkt hersteld is'
  • Big City: Wat blijft er over van de wereldtentoonstellingen in Brussel voor Expo 58?
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Melat Gebeyaw Nigussie leidt de Beursschouwburg: 'Ik ben tegelijk insider én outsider'
  • Ruby Gallery: a new beacon in the canal zone
  • Liesa Van der Aa: 'Ik word agressief van yoga'
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement