Café Metteko heropent na twee jaar sluiting

© Café Metteko
| De nieuwe ploeg van Café Metteko op de Anspachlaan

Het historische café El Metteko, vlak aan de Beurs, is al sinds 1999 een bekend begrip bij Brusselaars. Toch sloot het café twee jaar geleden de deuren. Tot nu: de nieuwe eigenaar heeft besloten om de kroeg opnieuw te openen, zo bericht Het Laatste Nieuws.

Volgens de nieuwe uitbater betekende de start van de werken aan de voetgangerszone in de Anspachlaan de ondergang voor de vorige uitbater van El Metteko. Dat boezemt hem echter geen angst in. Hij hoopt dat de aanleg van de voetgangerszone in een stroomversnelling geraakt, met oog op de Tour de France in de zomer.

De naam van het café verandert een beetje. Zeg dus niet meer El Metteko, maar Café Metteko. De plek serveert voortaan niet meer de alom bekende spaghetti. Wel komen er hapjes en drankjes uit de wereldkeuken op het menu, van Italiaanse panini tot Indonesische cocktails.

De nieuwe eigenaar kreeg toestemming van zijn voorganger Jean-Louis Metteko om diens naam te blijven gebruiken, en zo de ziel van het café enigszins te behouden.

De bar heropent op woensdag 1 mei om 18 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?