Play Label Rooftop

De hitte mag dan wel verdwenen zijn, de zomer is nog lang niet gedaan. Naast tal van verschillende activiteiten, biedt Brussel ook heel wat gezellige rooftops aan. BRUZZ maakte daarom een overzichtje van alle plekjes waar je onder de blote hemel kunt genieten van een drankje en/of hapje, met een mooi uitzicht over de stad.

Parking 58 zal voor altijd een speciaal plekje kennen in ieders hart, maar gelukkig zijn er meer dan genoeg andere gezellige dakterrassen in Brussel om de leegte te vullen. Een overzicht.

MIMA

In het Millennium Iconoclast Museum of Art kun je op donderdag 29 augustus voor de laatste keer deze zomer een drankje op het dakterras combineren met een nachtelijk museumbezoek aan de populaire tentoonstelling Dream Box. De organisatie wil op die manier het MIMA op een nieuwe manier openstellen. De expo zelf loopt nog de hele zomervakantie, tot en met 1 september.

  • MIMA 29/8, Henegouwenkaai 41, 1080 Sint-Jans-Molenbeek

Wiels

Sinds 2016 kunnen bezoekers van Wiels, het Brusselse centrum voor hedendaagse kunst, terecht op het panoramisch dakterras met een fijn uitzicht over de stad. Af en toe vinden er zelfs feestjes plaats.

Zo viert het museum op 18 augustus het einde van hun tentoonstellingen Multiple Transmissions: Art in the Afropolitan Age en Mario García Torres: Illusion Brought Me Here door het dakterras gratis open te stellen. Van 16 uur tot 21 uur kun je er tot rust komen met een drankje en muziek.

  • WIELS 18/8, Van Volxemlaan 354, 1190 Vorst

Docks Dome

Het dak van het winkelcentrum Docks Bruxsel verandert deze zomer in een tijdelijk terras! Comedy Club, lounges, afterworks, ... De hele zomer lang zijn er in de Docks Dome verschillende evenementen. Elke woensdag wordt de Dock Dome een tropische tuin waar u kunt genieten van een cocktail met een adembenemend uitzicht op het kanaal en de tuinen van Laken. In het weekend zijn er feestjes. Zeker het bezoeken waard!

Play Label Rooftop

De bar bovenop het dak van bowlinghal Crosly open trekt al jaren een voornamelijk hip publiek aan. Het compacte dakterras loopt vaak over van het volk dat wil genieten van een lekkere coktail en technomuziek.

Jam Hotel

Vooral op erg warme dagen is deze plek erg populair. Het dakterras van dit hotel in Elsene wordt namelijk deels ingenomen door een zwembad. Om er gebruik van te maken moet je helaas een gast zijn van het hotel, maar tot middernacht kan iedereen er elke avond in een ontspannen sfeer genieten van een drankje en een mooi uitzicht.

  • JAM HOTEL, Charleroise Steenweg 132, 1060 Brussel

Warwick Hotel

Ondanks zijn ligging in het centrum, is het chique dakterras van het Warwick Hotel relatief geheim gebleven. Tot 14 september, van dinsdag tot en met zaterdag, kan iedereen er van het prachtige uitzicht over de Grote Markt genieten. Reservering is niet mogelijk.

Cospaia

Op het dakterras van dit restaurant kan iedereen vanaf 17 uur, met zicht op de Toison d'Or en het dak van het Justitiepaleis, zijn avond starten met een drankje. Er worden ook vaak afterworks georganiseerd, die de organisatoren aankondigen op hun Facebookpagina.

Opgelet, het restaurant houdt zijn jaarlijks verlof van 5 tot 18 augustus.

  • COSPAIA, Kapitein Crespelstraat 1, 1050 Brussel

MIM

In de koepel van het art nouveau gebouw is het restaurant van het Muziekinstrumentenmuseum gevestigd. Vanop het terras krijg je een spectaculair zicht op de hoofdstad. Op zondag zelfs in combinatie met een uitgebreide brunch.

  • MIM, Hofberg 2, 1000 Brussel

KBR

Vooral ware Brusselaars kennen deze plek. Het is technisch gezien geen rooftopbar, maar de cafeteria van de Koninklijke Bibliotheek aan de Kunstberg biedt overdag een indrukwekkend uitzicht over Brussel. Ideaal voor een fijne lunch. Maak van de gelegenheid ook gebruik om de stedelijke moestuin op het dak te ontdekken!

  • KBR, Keizerslaan 4, 1000 Brussel

La Villa in the Sky

Voor wie het al wat meer mag kosten, kan op een hoogte van 120 meter genieten van een heerlijke (maar peperdure) maaltijd en een prachtig zicht over Brussel. Zowel ’s middags als ’s avonds kun je terecht bij restaurant La Villa in the Sky.

Beursschouwburg

Hoewel de Beursschouwburg deze maand gesloten is, verdient hij toch een eervolle vermelding. Het kunstencentrum met het beroemde dakterras, sluit na het Out Loud festival zijn deuren en opent op 2 september voor een nieuwe lading events, zowel buiten als binnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Resto & Bar , Playlabel Rooftop , MIMA , MIM , rooftops , dakterras , musea

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni