De afzondering leert ons alvast dit: of je nu alleen woont of niet, twee keer per dag koken is een voltijdse bezigheid. Gelukkig zijn er tal van adressen die eten aan huis brengen. En je steunt er ook nog eens de horeca mee in deze moeilijke dagen.

La Bottega della Pizza
Kenners weten het al: Roberto Casula is niet alleen een pionier op het vlak van gastronomische pizza in Brussel, hij is ook de lievelingspizzabakker van Zwangere Guy. De rapper had een dj-set moeten draaien ter gelegenheid van het tienjarige bestaan van La Bottega, maar helaas, dat feestje gaat voorlopig niet door.
Casula, die afkomstig is van Sardinië, blijft ons dezer dagen wel verblijden met zijn pizza’s – je bestelt telefonisch en laat aan huis leveren, of je gaat ter plaatse bestellen en neemt ze zelf mee. Het is de ideale gelegenheid om (opnieuw) te proeven van de kraakverse ingrediënten en het Napolitaans geïnspireerde pizzadeeg – zacht vanbinnen met een krokante rand. Of wat dacht je van de mythische ‘tonno e cipolla’: een witte pizza zonder tomaat maar met fior di latte, rode ui en verse tonijn, gesneden in flinterdunne schijfjes
ma/lu/Mo > zo/di/Su, 17 > 21.30, 0487-78.00.52 (Sint-Gillis/Saint-Gilles)
& 0484-67.02.97 (Zavel/Sablon), www.bottegadellapizza.be.

LaCanne

La Canne en Ville
Kevin Lejeune is een van Brussels meest getalenteerde jonge chefs, en sleepte terecht al een eerste Michelin-ster in de wacht. Hij was tien jaar lang de rechterhand van David Martin in La Paix (Anderlecht), maar nu zwaait hij de plak in La Canne en Ville, in dezelfde gemeente. Zijn keuken is resoluut hedendaags en oogverblindend, soms met een Japanse toets.
Nu de volksgezondheid vereist dat alle etablissementen gesloten blijven, kan je online gerechten bestellen en ter plaatse ophalen (minimaal 20 euro) of aan huis laten leveren (vanaf 45 euro). De kaart is wat kleiner dan gewoonlijk en verandert naargelang wat beschikbaar is op de markt. Denk bijvoorbeeld aan gerookte eend als voorgerecht, lamsbout en puree met zwarte knoflook als hoofdgerecht, en een heerlijke citroentaart als dessert. Gerechten kosten doorgaans tussen 21 en 24 euro.
ma/lu/Mo > za/sa/Sa, 16 > 18.00, 0486-93.11.41,
www.lacanneenville.be

GreatMarket

Great Market
Op een steenworp van het Meiserplein ligt Great Market: 2.200 vierkante meter gewijd aan mediterraanse smaken, opgericht door een ondernemer met Syrische roots. Je vindt hier onder meer Spaanse, Portugese, Griekse en Libanese producten. Foodies kwamen hier tot voor kort ter plaatse hun inkopen doen, om aan een van de tafeltjes te proeven van manakesh (Levantijns brooddeeg) met een garnituur naar keuze. Nu degusteer je het lekkers noodgedwongen via Deliveroo.
Er is een enorme keuze aan kleine porties die zo typisch zijn voor de oriëntaalse keuken: hummus, bietenkaviaar, courgette met granaatappel, wijnbladeren gevuld met rijst of moujadara (rijst met ui en linzen). Elke bereiding kost 6 euro. Je kan ook een gebraden kip laten leveren voor 12 euro of, als lunch, een veggie taboulé voor 12,50 euro (inclusief drankje).
www.greatmarket.be, www.deliveroo.be

BozarCroutes

Casse-Croûte
Chef Karen Torosyan heeft zijn sterrenzaak Bozar Restaurant omgetoverd tot een afhaaltoog, voor de gelegenheid Casse-Croûte genoemd, waar je zijn specialiteiten kan kopen. Het adres is herleid tot de essentie: één werktafel uit inox en drie koelkasten. Je kan hier charcuterie komen kopen die is klaargemaakt volgens de goesting van de dag – zoals terrine van ham (12 euro per stuk), paté en croûte van eend, varken en foie gras (16 euro per plak), eenden-foie gras (19 euro per pot van 130 gram).
Op het vlak van hygiëne neemt de chef geen enkel risico: hij maakt alles strikt in zijn eentje, laat maar één persoon tegelijk binnen (hij voorziet 30 minuten tussen elke klant) na telefonische afspraak, en hij ontsmet voortdurend de deur­klinken en de toog. Betalen kan alleen via overschrijving of smartphone.
di/ma/Tu > za/sa/Sa, 11 > 14.00 & 16 > 19.00,
0496-70.05.27

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni