Eat Festival maakt positieve balans op

79a27324-9bdde061-eatfestival.jpeg
© Visit Brussels
© Visit Brussels

Het Brusselse Eat Festival editie 2023 maakt maandag een positieve balans op van de culinaire vierdaagse die vorige week plaatsvond in Gare Maritime in Thurn & Taxis. Brasseries Georges werd uitgeroepen tot de maker van de beste Brusselse garnaalkroket.

Het Eat Festival wordt sinds 2012 georganiseerd in Brussel. "Vandaag is het uitgegroeid tot een vaste afspraak die de rijke culinaire diversiteit van de Europese hoofdstad onder één dak samenbrengt", zegt visit.brussels. Gedurende het culinaire festival nemen chefs, patissiers, kaasproducenten en ambachtslui het Gare Maritime in voor een culinair eetfestijn.

Tijdens deze twaalfde editie van het festival werden 20.000 verschillende gerechten geserveerd, in combinatie met 17.000 bier- en Bordeauxwijnproefsessies. Zondag werd tijdens het Eat Festival ook het startschot gegeven voor de vierde zoektocht naar de beste Brusselse garnaalkroket. Brasseries Georges ging aan de haal met de prijs.

Voor het eerst konden bezoekers twee vliegen in een klap slaan. Gedurende deze twaalfde editie van het eetfestival werden de handen in elkaar geslagen met het BXLBeerFest, dat in hetzelfde weekend op dezelfde locatie plaatsvond. Wie een ticket voor een van beide evenementen in het bezit had, kreeg een korting van 5 euro voor de toegang tot het andere evenement.

Eat Festival zal in september 2024 opnieuw plaatsvinden in Gare Maritime.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?