Voor corona kwamen er tot 70.000 bezoekers naar het Belgian Beer Weekend .

Het Weekend van het Belgisch Bier, dat op 3, 4 en 5 september in Brussel had moeten plaatsvinden, is voor het tweede opeenvolgende jaar afgelast. Dat vertelde Krishan Maudgal, directeur van de Belgische Brouwersfederatie, dinsdag aan het persagentschap Belga. De evolutie van de pandemie en de geldende regels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden als redenen aangevoerd. "Onder deze omstandigheden is het niet raadzaam een massa-evenement met een internationaal karakter te organiseren," zei hij.

In 2019 trok de 21e editie van dit evenement nog steeds 50.000 bierdrinkers. Ze konden er toen meer dan 400 bieren te proeven, gepresenteerd door 52 verschillende brouwerijen. Na de annulering van de editie van 2020 hadden de Belgische Brouwers goede hoop dat ze het publiek voor 2021 terug zouden kunnen zien. Tevergeefs dus.


"We zien dat de besmetting toeneemt, dat steeds meer landen weer 'rode zones' worden, en dat België daar waarschijnlijk niet aan zal ontsnappen. Wij hebben de verschillende protocollen bestudeerd en zijn tot de conclusie gekomen dat het in deze omstandigheden ongepast is om een massale manifestatie van internationale aard te houden", zegt Krishan Maudgal, de directeur van de beroepsvereniging.

verantwoordelijkheid


Zelfs met het Covid Safety Ticket zou de organisatie ingewikkeld zijn, meent hij. "Dan zou er een absurde situatie ontstaan, met een gebied op de Grote Markt waar geen regels zouden gelden, terwijl er in de omliggende horecagelegenheden wel regels zouden gelden. Wij denken dat het beter is om onze verantwoordelijkheid te nemen en bij te dragen tot de beperking van de risico's, zodat wij zo snel mogelijk kunnen terugkeren naar de normaliteit.

De volgende editie van het Belgian Beer Weekend staat gepland op 2, 3, en 4 september 2022.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni