Gezien: café KFK Hope lost overlast door werken op met ludiek 'werfterras'

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 13 juni 2023

Met aanhoudende wegenwerken voor de deur heeft café KFK Hope een ludieke oplossing gevonden voor het tijdelijke gebrek aan terrasruimte: tafels en stoelen midden op de werf. Een foto van het werfterras gaat rond op sociale media en wordt geprezen als "typisch Brusselse oplossing".

Voor de deur van café KFK Hope (vroeger café Kafka) in de Visverkopersstraat in het centrum zijn al anderhalve maand wegenwerken bezig. "De stad wil er een autoluwe straat van maken. Nu met het zomerse weer is dat lastig, want onze klanten willen op een terras zitten", zegt Jan De Greef van KFK Hope, "daarom is dit af en toe onze ludieke oplossing".

De Amerikaanse journalist en Brussel-correspondent voor nieuwszender France24 Dave Keating deelde de foto op twitter met onderschrift "Genre: Brussels terrace". De foto werd al bijna 150.000 keer bekeken. "Typisch Brussels", is het oordeel in veel reacties. De foto van het werfterras begint zo online een eigen leven te leiden. "Dat vinden we alleen maar leuk", zegt De Greef: "KFK Hope is een echt Brussels café dat al lang bestaat. Dit soort toestanden ontstaan bijna organisch in een stad als Brussel."

Volgens De Greef zijn er nog geen klachten gekomen over het werfterras. "We stellen het maar af en toe op, enkel wanneer er ruimte is, de werken niet bezig zijn en als er geen materiaal staat. Normaal gezien moeten de werken over twee à drie weken klaar zijn, dan kan ons normaal terras weer opgesteld worden".

Dave Keating op Twitter.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?