Gezien: Melkerij opent eindelijk deuren in Josaphatpark

© SVG/ BRUZZ
| Op de eerste openingsdag in het weekend voor de Melkerij in het Josaphatpark hielp de zon meteen al een stevig handje

De lente is eindelijk doorgebroken. Op deze eerste echt zonnige zaterdag heeft noordelijk Brussel er meteen een terrasje in het groen bij. De Melkerij in het Josaphatpark ging donderdag voor het eerst open, en het terras zat zaterdag al stampvol.

In 2006 brandde de taverne ‘La Laiterie’ (De Melkerij) af. Het pand middenin het Josaphatpark in Schaarbeek werd daarna heel lang aan zijn lot overgelaten, maar in mei 2016 kondigde Schaarbeek aan 1,2 miljoen euro te investeren in een nieuw horecagebouw op die plek.

Bernard Leboucq, medeoprichter van de brouwerij Brasserie de la Senne, is de uitbater van La Laiterie/De Melkerij. Hij baat in het Josaphatpark ook al de Buvette Sint-Sebastiaan uit, de bijzonder populaire bar van de schuttersvereniging in het park.

Normaal gezien zou de nieuwe taverne in de zomer van 2017 al de deuren openen, maar de werken liepen dus wat vertraging op. De Melkerij lijkt nu wel helemaal klaar voor het warme seizoen in 2018.

Melkerij Josaphat
© SVG/ BRUZZ

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar nieuws@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?