Haven van Brussel pakt uit met terrassen en foodtruckfestival

© Haven van Brussel via Twitter
| Parasols kunnen gelukkig ook dienstdoen als paraplu's.

Zondag kun je nog voor een laatste keer terecht op de Akenkaai terecht voor een hapje en een drankje. De Haven van Brussel organiseert er 'Haventerrassen' met, jawel, terrassen langs het water en een foodtruckfestival. Deze zaterdagmiddag waren de terrassen ook even open, maar door de aanhoudende regen werden de terrassen gesloten.

Op de Akenkaai, waar Brussel-Bad normaal plaatsvindt, staan nu terrassen coronaproof opgesteld, samen met een tiental foodtrucks. De terrassen kunnen tot 200 mensen tegelijk aan, wat gezien het regenweer toch zeker zaterdag niet snel zal overschreden zal worden.

De terrassen staan er enkel nog zondag, van 12 tot 22 uur. Deze zaterdagmiddag waren de terrassen ook opengegaan, maar door de aanhoudende regen vroegen de exploitanten de Haven om die te sluiten, wat ook gebeurde. Eerste afspraak dus zondag om 12 uur.

Druk in de haven

Dit evenement zal deze zomer niet het enige zijn in en rond de haven. Zo is er op 13 juli de opening van Sk8 Port, het skatepark gebouwd door de Haven van Brussel, dat zich op de linkeroever van de voorhaven bevindt.

Daarnaast vindt van 23 tot 25 juli in de haven het festival 'l’Afrique en Couleurs' plaats, dat dit jaar voor de eerste keer op de Heembeekkaai wordt georganiseerd.

Tenslotte maakt SaintKlet, een project om de publieke ruimte beter in te vullen, zijn terugkeer op de Akenkaai van 1 tot 31 augustus.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?