Ierse pub op Flagey sluit de deuren

© De Valera's Irish Pub
| De Ierse pub op het Flageyplein sluit na twaalf jaar zijn deuren.

De Valera's Irish Pub nam zondagavond afscheid van klanten en personeel. Maandagochtend werden de tafels en stoelen buitengezet, waarna het café de deuren definitief sluit. Het huurcontract met de eigenaar van het pand kon niet worden verlengd.

De eigenaar heeft het huurcontract met de horeca-ondernemer, die ook de Celtica in het centrum en café Michael Collins verderop in Elsene uitbaat, niet verlengd. De exacte reden daarvoor is onbekend. Mogelijk kwamen de eigenaar van het pand en de uitbater ervan niet tot een overeenkomst over de verhoogde huurprijs.

In een Facebookbericht kondigde de Ierse pub al aan dat het café na twaalf jaar zou sluiten, waar een golf aan reacties op volgde van teleurgestelde stamgasten. “Het is heel fijn om te zien dat de mensen hier graag kwamen,” zegt manager John Kennedy, die maandagochtend bezig is de stoelen buiten te zetten. “Er kwamen hier allerlei mensen: van Engels en Ierse expats tot medewerkers van de EU-instellingen, maar ook lokale stamgasten uit Elsene. Ook klanten die uit België verhuisden, kwamen vaak later nog eens terug om gedag te zeggen", zegt hij aan BRUZZ.

Kennedy vermoedt dat het druk zal worden bij het nabijgelegen café Michael Collins, waar De Valera zijn klanten naar doorverwijst voor de Pub Quiz op maandagavond, burgers en pintjes. Ook het personeel, tussen de vijftien en twintig werknemers, zal grotendeels in de Michael Collins of Celtica aan de slag kunnen. 

Wat er met het pand op het Flageyplein zal gebeuren, is voorlopig nog niet bekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?