Inwoners Jette omarmen opnieuw de jeudredi

© AAB/BRUZZ
| Inwoners kunnen tot eind september iedere donderdagavond komen genieten van een ‘afterwork drink’.

De gemeente Jette lanceerde donderdag haar nieuwste concept: Afterwork Jette. Op het Koningin Astridplein kunnen inwoners tot eind september iedere donderdag in de vooravond genieten van een hapje en een drankje. Daarmee is de wedergeboorte van de 'jeudredi' een feit.

Goed nieuws voor de Brusselaars die net dat tikkeltje te ongeduldig zijn voor de start van het weekend en met enige weemoed terugdenken aan de jeudredi's van voor de coronapandemie. De gemeente Jette organiseert sinds donderdagavond een wekelijkse afterwork op het Koning Astridplein. Op de eerste editie straalt schepen van Sport Benoît Gosselin (Les Engagés) alvast van oor tot oor. “We willen met dit initiatief de Jettois en hun collega’s laten genieten van de sfeer in de wijk."

De gemeente riep verschillende lokale foodtrucks op om de inwoners voedsel en drank aan te bieden. Van internationale keukens zoals Libanees en Chinees tot simpele hotdogs, er is voor ieder wat wils.

Om het plein nog meer in een zomerse sfeer te laten baden komt er wekelijks een DJ van begin tot eind platen draaien. Aan gezelligheid mankeerde het op de Spiegel zeker niet. “Het zonnetje is de kers op de taart!", zegt een inwoonster met een glas cava in de hand. "Ik denk dat je me hier wel vaker zal terugvinden". Naarmate de uren vorderen, sluipen er donderdagavond enkele tientallen inwoners hun deur uit.

De gemeente hoopt dat deze eerste avond een goede aanzet is voor de weken die nog komen. Misschien kan de jeudredi dan weer een jaarlijkse traditie worden. “Het is voor ons belangrijk om het leven op het plein te blijven stimuleren,” concludeert de schepen.

Afterwork Jette loopt tot 29 september en is er elke donderdagavond van 16u30 tot 21u30, op 'de Spiegel'.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?