Jérôme Grimonpon tot beste Brusselse chocolatier gekroond

© BRUZZ

Gault&Millau kroonde Jeröme Grimonpon tot dé Brusselse chocolatier van 2020. In La Dernière Heure laat de chocolatier zich verrast uit over de beslissing. "Ik had de titel echt niet verwacht", zegt Grimonpon.

"Ik heb er veel voor moeten opofferen, maar nu weet ik dat het het allemaal waard was", zegt Grimonpon in La Dernière Heure.

De Franse Grimonpon verliet zijn thuisland Frankrijk op 25-jarige leeftijd om in ons land te studeren. "In het begin was ik vooral geïnteresseerd in patisserie", vertelt hij. "Maar daarna stootte ik op leerkrachten die echt gepassioneerd waren door chocolade. En zo bleef ik plakken."

Zes jaar geleden lanceerde hij zijn eigen merk in Ukkel. Dat vond de eigengereide chocolatier hoogtijd. "Ik wou zo artisanaal mogelijk werken, maar mijn werkgever vond dat destijds geen goed idee. Dus heb ik dan maar mijn eigen zaak geopend."

De chocolatier kijkt uit naar een jaar vol verrassingen. "Mijn chocolade zal nu wel goed verkopen tijdens de eindejaarsperiode. Het wordt een fantastisch jaar voor mijn zaak", stelt hij met een bewogen gemoed.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?