Kaaswinkel strijkt neer op Sint-Antoonplein in Etterbeek

Brian Variengien van Pierro
© DVLKO
| Brian Variengien van Pierro
© DVLKO
| Brian Variengien van Pierro

Op het Sint-Antoonplein in Etterbeek heeft Pierro deze week de deuren opengezwaaid. De kaaswinkel biedt naast een breed assortiment kazen ook delicatessen, wijnen en broodjes aan.

Pierro komt uit de koker van het Franse duo Brian Variengien en Thomas Breton. "We hebben altijd het idee gehad om samen een zaak te openen", zegt Variengien aan BRUZZ. "Ik ben daarom naar Elsene verhuisd, mijn zakenpartner woonde al een tiental jaar in Brussel. Hij is bezeten door kazen, ik heb veel ervaring in de keuken."

Uitbreiding assortiment

De kaaswinkel beschikt - weinig verrassend - over een uitgebreide selectie Franse kazen, maar ook exemplaren uit Italiƫ, Zwitserland, en ook Belgiƫ. In totaal telt Pierro 55 kaasvariaties, maar er worden ook andere producten aan de man gebracht. "Zoals charcuterie. Op termijn willen we zoveel mogelijk producten aanbieden die goed samengaan met kaas, zoals pasta en wijnen."

Er zijn ook plannen om gerookte delicatessen zelf te bereiden in de zaak en binnenkort kan je er ook langsgaan voor koffie of een broodje.

Variengien blikt positief terug op de eerste dagen van de zaak. "We hebben al wat volk mogen ontvangen, vooral mensen uit de buurt. De ligging is heel goed, en het is ook leuk om bij te dragen aan de revitalisering van de wijk."

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?