Lord Byron heropent in september met nieuwe eigenaar

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 20 juli 2022

Café Lord Byron in de Brusselse Kartuizerstraat opent in september opnieuw de deuren, na een sluiting van bijna twee jaar. Het belooft een gezellig en toegankelijk café te worden, "met het beste wat Brussel te bieden heeft," aldus de nieuwe eigenaar.

Lord Byron, gelegen op een boogscheut van de Sint-Gorikshallen en het Bloemenhofplein, sloot in 2020 de deuren vanwege de coronacrisis. De bruine kroeg stond vooral bekend om zijn exotische cocktails en de intieme, gezellige sfeer. Met stamgasten als Max Colombie (alias Oscar and the Wolf), wijlen Arno of Zwangere Guy is het café een instituut in het hart van de stad.

"Toen ik op een dag voor de gesloten deuren van het café liep merkte ik dat de eigenaars op zoek waren naar iemand om het over te nemen," vertelt Panagiotis Luca Oikonomidis, de nieuwe eigenaar, die na een maandenlange onderhandeling uiteindelijk de sleutels in handen kreeg.

"Aan het oorspronkelijke concept wil ik niet veel veranderen," aldus Oikonomidis, die ook Affligem Café uitbaat. "Het was een toegankelijk en gezellig café en dat zal ook zo blijven. Je zal hier terechtkunnen voor een avond onder vrienden of een date bijvoorbeeld."

Het beste van Brussel, met een Griekse touch

Wat wel verandert, is de kaart. "Lord Byron was vroeger een cocktailbar met geweldige creaties. Dat gaan we behouden, maar we trekken de registers open. Naast de bekende cocktails zullen we ook bier, wijn en een breed assortiment aan geuzes en kriek serveren, allemaal afkomstig van kwaliteitsbrouwerijen.

Ook de naam krijgt een (kleine) aanpassing. "Ik heb Griekse roots en dat wil ik zeker meenemen in dat nieuwe avontuur, Daarom wordt het 'Lord Byron - Chez Luca.' De bedoeling is om het beste van Brussel te combineren met beste van de Zennevalei, mét een Griekse touch."

De feestelijke opening vindt plaats in de week van 6 september, in de Kartuizerstraat 8.

lord_byron_chez_luca.jpg
© Luca Panagiotis
| De nieuwe naam van het café: 'Lord Byron - chez Luca, staminei de qualité'
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?