1786 RESTO met plaizier

| Met Plaizier: niet alleen goed voor de smaak­papillen, maar ook voor de (ondernemers)geest.

Review
Score: 4 op 5

Met Plaizier: tussen concept en kantine

Michel Verlinden
© BRUZZ
11/02/2022

Een nieuw Ukkels eethuisje, dat er bovendien prachtig uitziet, weet ons op meerdere manieren te verleiden. Met Plaizier is tegelijkertijd kakelverse kantine, conceptstore en netwerkplek.

Achter Met Plaizier zit OOO, een vereniging gespecialiseerd in 'change management', een praktijk die bedrijven helpt hun organisatie te herdenken. De twee onderneemsters achter het project zijn een partnerschap aangegaan met de vzw One Day One Action om een plek uit de grond te stampen die volstrekt uniek is. Bij het binnenwandelen ontdekken we een erg leesbare ruimte. We zien verschillende types tafeltjes (sommige rond, andere hoog, nog andere groot genoeg voor een groep mensen), een mooie toog met nepmarmer, en vloertegels in dambordpatroon.

Er zijn allerlei objecten te koop die eenzelfde consumptie-ethiek delen. We zien bijvoorbeeld sneakers van Norm Shoes, 100 procent Europees en voor 90 procent vervaardigd uit recyclagemateriaal. Er zijn ook creaties van Frédéric Mathieu, een Brusselse pottenbakker die werkt met zandsteen van Saint-Amand. Voorts zien we nog een selectie boeken, en al niet van de minste, getuige de cult-graphic novel over wijn De onwetenden van Étienne Davodeau of Le gourmet solitaire van Jirô Taniguchi.

Er zijn allerlei objecten te koop die eenzelfde consumptie-ethiek delen. Nog beter nieuws is dat je hier ook een hapje kan eten. Met Plaizier is niet echt een restaurant, maar eerder een eethuisje, geruggensteund door Brussels talent

Nog beter nieuws is dat je hier ook een hapje kan eten. Met Plaizier is niet echt een restaurant, maar eerder een eethuisje, geruggensteund door Brussels talent, zoals de bekende patissière Sarah Cisinski. We trakteren ons op een heerlijke soep van rode biet en mierikswortel (€7 met lekker brood van Boulengier) die recht van bij Alimentation komt, een bekende traiteur uit Elsene. Heerlijk romig is deze soep, en de bereiding heeft de aardesmaak van de biet helemaal tenietgedaan. We proeven ook een focaccia (€9) die ter plaatse is bereid, met rode kool, krokante augurkjes en vooral pastrami. Een huisgemaakte limonade met – zeldzaam! – een perfect gebalanceerde zuurheid (€4) doet ons tijdens deze maaltijd helemaal de tijd vergeten.

We vermelden graag nog het luik 'Society', dat al wie geïnteresseerd is uitnodigt om mee aan tafel te schuiven om te debatteren over allerlei onderwerpen binnen het thema ondernemen.

MET PLAIZIER
chaussée de Waterloosesteenweg 925, Ukkel/Uccle, 02-882.21.20, www.metplaizier.be
ma/lu/Mo > vr/ve/Fr 8 > 17.00, za/sa/Sa & zo/di/Su 10 > 17.00

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni