Mexicaanse fastfoodketen DONKI heropent

© DONKI
| De oprichters van DONKI, broer en zus Pierre en Xiomara Baltodano.

DONKI, dat zijn fast casual burrito bars waar je vers, snel en Mexicaans kunt eten. De coronacrisis verplichtte de restaurantketen om tijdelijk de deuren te sluiten. Maar vanaf 1 juni heropent de zaak op het Jourdanplein opnieuw voor take-away.

Het is geen makkelijke periode voor de horeca. Dat zegt zaakvoerder Pierre Baltodano. "Zeker als jonge keten die de laatste jaren stevig in groei heeft geïnvesteerd kwam dit allemaal hard aan. Maar we zijn er nog! We kregen de laatste maanden hartverwarmende berichtjes van klanten die snakten naar een burrito. Het is voor hen dat we het doen."

Voor de restaurantketen is hygiëne topprioriteit, als altijd. "We zetten al in op het stimuleren van elektronisch betalen, maar nu worden we volledig cash-free. Alle mogelijke oppervlakten worden ook regelmatig gedesinfecteerd. De grootste aanpassing is wellicht het dragen van de mondmaskers, maar ook dat zal wennen."

Eten in de DONKI-restaurants kan nog niet, maar klanten kunnen er wel terecht voor take-away. Ook via de online shop en via de klassieke leveringsplatformen kan je je lievelingsgerechten bestellen.

DONKI werd in 2013 opgericht door broer en zus Pierre en Xiomara Baltodano, twee jonge ondernemers met Nicaraguaanse roots. DONKI startte in Leuven en opende een tweede vestiging in Brussel in 2018. DONKI Louise opende op 29 april al met beperkte uren (5 avonden per week). DONKI Etterbeek opent opnieuw op 1 juni met beperkt uurrooster.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?