Mr. Falafel heeft tweede zaak in Ravensteingalerij

© KH
| Essam Zeid voor zijn Mr. Falafel II in de Ravensteingalerij.

De populaire snackbar Mr. Falafel heeft vrijdag een tweede vestiging geopend in de Ravensteingalerij. Mogelijk volgt nog een uitbreiding naar Flagey of Schuman.

Mr. Falafel is al ruim 10 jaar een vaste waarde op de Lemonnierlaan. De minisnack mag dan erg basic zijn qua inrichting, de falafel en het bijhorende slabuffet is er wel bijzonder smakelijk. De prijs van 5 euro (voor een falafel in brood + slabakje) is bovendien onklopbaar. En dan is er nog de minzame Egyptische eigenaar, die lang in Nederland werkte en zijn Brusselse klanten vandaag nog steeds in het Nederlands begroet.

Shawkat Elsharkawy heeft nu een tweede vestiging geopend in de Ravensteingalerij tussen Centraal Station en Bozar. Mr. Falafel II functioneert volgens hetzelfde principe en verkoopt falafel die volgens een identiek recept is gemaakt. Alleen de prijs is met 6,5 euro een tikje duurder. “De huur is er dan ook hoger,” vertelt Elsharkawy.

Achter de toog van Mr. Falafel II staat een goede vriend en landgenoot van Elsharkawy. Ook Essam Zeid woonde jaren in Nederland en ook hier krijgen we een goeiedag nog voor we onze mond openen.

Zeid beschikt in de Ravensteingalerij over wat meer plaats dan zijn vriend in het centrum: er passen zes kleine tafeltjes in de ruimte en in de galerij zelf mogen er ook nog eens zeven op een terras waar het nooit regent.

Elsharkawy van zijn kant overweegt om nog verder uit te breiden in Brussel. “Ik denk aan Flagey of Schuman.” Een eerdere poging om in Gent te starten mislukte omdat de lokale uitbater er een potje van maakte, vertelt Esharkawy.

Elf jaar in Brussel hebben de man ondertussen geleerd dat zijn falafel vooral geliefd is bij Belgen - "veel Vlamingen" - en toeristen, veel minder bij de bewoners met Marokkaanse roots die goed vertegenwoordigd zijn rond de Lemonnierlaan. “Veel mensen komen binnen en wandelen weer buiten als ze horen dat ik geen vlees verkoop, soms zelfs verontwaardigd.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?