Nicolaycafé Potemkine wordt Jester

© © Jester
| Jester behoudt grotendeels het interieur van Potemkine.

Het bekende café Potemkine aan de Hallepoort is al een tijd dicht. Donderdag opent op die plek Jester, een bar waar je terecht kan voor concerten, een hap en lezingen. Het café is nog steeds in handen van Frédéric Nicolay.

Potemkine startte jaren geleden als een nieuwe baken in het Brusselse cafélandschap. Een bar met een drukke filmagenda, concerten én ook nog eens een uitgestrekt parkterras aan de overkant van de straat in het Hallepoortpark.

Gaandeweg kwamen dan de tegenslagen: weg terras wegens geen vergunning, weg concerten wegens te luid voor de buren en weg vaste filmvertoningen wegens geen milieuvergunning. Uiteindelijk bleven ook de klanten weg.

Met Jester krijgt Potemkine nu een opvolger die voortborduurt op de lijn van zijn voorganger. Dat is geen toeval, want achter de schermen houdt Frédéric Nicolay nog steeds de touwtjes vast. Die kondigde vorig jaar al eens de heropening aan onder de naam Le Poulpe Atomique, maar dat café kwam nooit van de grond.

Dumplings

Jester opent nu donderdag met een jazzconcert. Het eerste van een nieuwe reeks concerten. “Alleen worden het nu meer akoestische sets om de buren niet te storen”, zegt Raphaël Beaumond, een van de uitbaters.

Naast muziek wil Jester ook lezingen met een geëngageerde inslag organiseren. “We praten daarover onder meer met het magazine Mo (dat vlakbij zijn redactie heeft) en Alterecho.”

Jester zal verder ook over een eetkaart met Aziatische accenten beschikken, met onder meer dumplings op het menu.

Hofnar

De naam van de nieuwe bar betekent zoveel als hofnar in het Engels. De zaak mikt dan ook op een internationaal publiek.

Het nieuwe café is elke dag open van zeven tot middernacht, op vrijdag en zaterdag tot twee uur ’s nachts.

affiche jester
© Jester
| De concertaffiche voor de openingsavond.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?