Opnieuw afhaal mogelijk met wagen bij McDonald's, Quick en Burger King

McDonald's (archiefbeeld).

McDonald's heropent vanaf dinsdag in ons land opnieuw de 'drives', waardoor eten afhalen met de wagen weer mogelijk is. Daarvoor is tijdelijk een vereenvoudigd menu ingevoerd. Dat heeft de fastfoodketen maandag bekendgemaakt. Het initiatief krijgt navolging bij Quick en Burger King. Daar is het vanaf donderdag weer mogelijk om via een drive-in eten te bestellen.

McDonald's sloot op 18 maart zijn 87 Belgische restaurants, inclusief de 'drives'. Een maand later gaan die laatste dus opnieuw open. In totaal hebben 68 van de 87 restaurants in ons land zo'n drive-in.

Het bedrijf zegt de nodige maatregelen te hebben genomen zodat het personeel in veilige omstandigheden weer aan de slag kan. Zo is het werkgebied van elke medewerker afgebakend, en hebben medewerkers een persoonlijk mondmasker en handschoenen.

Er is tijdelijk een vereenvoudigd menu ingevoerd. De nieuwe openingsuren van de drives zijn van 11.00 uur tot 21.00 uur.

Quick en Burger King volgen donderdag

Na McDonald's kondigen ook Quick en Burger King een heropening aan van hun drive-ins. Vanaf donderdag zal het mogelijk zijn om maaltijden met de wagen af te halen op veertig plaatsen. "Dat stemt overeen met een derde van het totale netwerk in België", aldus Burger Brands, het moederbedrijf van de beide hamburgerketens.

"Vandaag kunnen we een veilige werkplek garanderen, waarbij medewerkers mondmaskers en handschoenen zullen dragen en onderling de veiligheidsperimeter van 1,50 meter kunnen respecteren", zegt Kevin Derycke, de CEO van Burger Brands Belgium.

Quick en Burger King starten op met een beperkt menu en beperkte openingsuren (van 11 uur tot 21u30). Derycke wilde zich maandag niet uitlaten over de financiële impact van de coronacrisis. Hij verzekerde wel dat er geen gevaar is op een faillissement of op ontslagen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?