R1500 augusta

Met het openen van zijn Brusselse restaurant wilde de Fransman Olivier Cazaubon hulde brengen aan Augusta, zijn grootmoeder die hem zijn eerste stappen in de keuken deed zetten. Als het op koken aankomt, is het altijd fraai om op een plek te komen waar de traditie levend wordt gehouden – en Augusta. doet dat op een erg mooie manier.

De plek ademt warmte en herinnering, iets wat duidelijk wordt zodra je er binnen wandelt: een decor van bakstenen, een bar bekleed met hout, originele lampen, een paar hoge tafels, lederen stoelen... Een prima tegengif voor deze troosteloze dagen.

Het decor krijgt op de kaart een gelijkgestemde partner die zich omschrijft als "pleitbezorger van kwaliteitsproducten". De voorgerechten dienen zich aan in de vorm van kleine schoteltjes met hapjes die je ofwel rauw – zoals de 24 maanden gerijpte Ibaiona E. Ospital-ham (€16) of de Culatello di Zibello (€21), goddelijke noix de jambon uit Parma – of bereid, zoals de gerookte Bretoense makreelpastei op getoast boerenbrood (€6) of de krokante boterham met lardo di Colonnata-crème, pepers en gekarameliseerde ui (€8).

De voorgerechten waren al voldoende om ons ervan te overtuigen dat dit een plek is waar ze weten wat gastronomie is. En dat werd ook bevestigd door de hoofdschotel, de "grande assiette". Uit zes mogelijkheden kozen we de kippenborst (€19) uit Zuidwest-Frankrijk, de Gers, die zo zacht en sappig was dat je zou zweren dat ze werd bereid op lage temperatuur. Het gevogelte ging vergezeld van wortelgroenten, courgettes en zachte aardappelen.

Omdat de porties zo royaal waren, hielden we het hierbij, maar we dronken wel onze wijn, een fles pittige, licht verteerbare Folle Noire d'Ambat 2012 (€24) van het Domaine Le Roc, tot de laatste druppel leeg.

open: wo > vr van 12 > 14.00 en di > za van 19 > 22.30

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni