Resto: Gustine

© Saskia Vanderstichele
Onze score

Met de winter in het verschiet is het altijd handig om plekken te kennen waar je je kunt gaan verwarmen, zowel fysiek als mentaal. Een van die plekken is Gustine, een lief klein lunchzaakje in Watermaal-Bosvoorde, waar je elke weekdag terechtkunt voor een verse, gezonde lunch, heerlijk gebak en een brede glimlach van de bazin.

Op het middaguur is het er vaak drummen, maar dat is vooral voor de toog met broodjes (€3 & 4), die erg gegeerd zijn bij scholieren en werknemers uit de nabije omgeving. Gustine biedt immers een ruim assortiment aan (biologische) broodjes: wit, grijs, meergranen, met pompoenzaden, met maanzaad... te combineren met bijvoorbeeld een vers bereide tonijnsla met verse kaas, of mozzarella met huisgemaakte pesto. In principe kunnen alle broodjes, slaatjes en warme gerechten afgehaald worden of ter plekke geconsumeerd (mits een toeslag van een euro).

Wij nestelden ons in een hoekje met zicht op het mooie interieur, en bestelden eerst een kervelsoep en vervolgens de dagschotel: worst van kippengehakt met geroosterde aardappelen en een mengeling van gestoofde paddenstoelen en kastanjes (€7,50). Beide gerechten waren eenvoudig maar lekker. Naar onze persoonlijke smaak mochten ze wat meer gekruid zijn, maar dit was snel verholpen dankzij de potjes grof zeezout op elke tafel. En eigenlijk mogen we ook niet te veel zeuren, want een vers bereide warme maaltijd vind je voor die prijs niet vaak.

Wat u ook bestelt, zorg er vooral voor dat u nog wat plaats overhoudt voor een nagerecht, want het gebak van Gustine is werkelijk hemels. Aangezien we geregeld in de buurt komen, kunnen we als ervaringsdeskundige de sublieme cheesecake aanraden, of de smeuïge frangipane en – voor de échte diehards – de loodzware, maar succulente chocoladebrownies. En het bruinesuikertaartje dat ditmaal op het menu stond, blijkt hier allerminst voor onder te doen. Zo, en nu snel even naar de gym!

open: ma > vr van 10 > 17.00

02-660.35.15

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Anima: het kleurrijkste filmfestival van Brussel
  • Arlo Parks: the voice of a generation
  • Walking: Holding
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement