1517 resto humphrey
Review
Score: 4 op 5

Resto: Humphrey

Michel Verlinden
© Agenda Magazine
05/04/2016

Je hebt twee soorten restaurants in de wereld: er zijn er die echt iets te vertellen hebben en er zijn er die leuteren. De eerste proberen hun gasten uit de routine te halen. De tweede daarentegen, blijven hameren op wat we al wisten. Er bestaat geen twijfel over dat Humphrey tot de eerste categorie behoort.

Deze wat donkere plek op de benedenverdieping van het gebouw waar ook platenlabel [PIAS] huist, is ontsproten aan het brein van Frédéric Nicolay en het resultaat van een resem gewaagde keuzes: een kleine keuken, een menu gericht op een sharing plate experience, een ruw decor, uitzonderlijke wijnen, de afwezigheid van messen, en de unieke mogelijkheid om in één bord nagenoeg het hele menu te degusteren – geen goed idee volgens ons.

Die statements passen in de visie die werd ontwikkeld door het bescheiden maar geniale duo dat hier de plak zwaait: in de keuken, Yannick Van Aeken – de vroegere tweede chef van Noma – en in de zaal, Glen Ramaekers – vroeger bij Seagrill.

Je zal ons niet horen zeggen dat alles vlekkeloos verliep bij Humphrey, maar aan het einde van de maaltijd hadden we maar één wens: snel terugkomen. De kleine porties, die je hier van de kaart kiest, worden na elkaar geserveerd – een koppel raden we aan zes tapas te kiezen uit de verschillend geïnspireerde menu's (klassiek, umami…).

Soms waren de gerechten wonderlijk: aspergepunten, algen en zeekraal in een beurre blanc (€11), gegrilde prei met lardo di Colonnata (€14) of gelakt buikspek met zuurkool (€15). Andere keren misten ze verfijning: de Kinilaw, een ceviche van zeebaars met kokosmelk, of het wat vage mengsel van aardappelen, ei en krab (€14). Maar ondanks die groeipijnen slaagt Humphrey in zijn missie: ons een zinderende eetervaring voorschotelen!

open: ma > vr vanaf 8 uur

0472 04 95 80

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni