Resto: La Joue de Vache

© Saskia Vanderstichele
Onze score

Enkele jaren geleden bezochten we voor deze rubriek het heerlijke Park Avenue op het hoekje van de Oudergemlaan en de Nerviërslaan, tegenover het Jubelpark. Inmiddels is die zaak jammer genoeg verdwenen, maar opvolger La Joue de Vache mag er ook wezen.

Het mooie interieur is grotendeels behouden, maar nu aangevuld met cosy attributen zoals kussens, wollen schapen en heel veel koeien. Dat komt omdat uitbaatster Eva Taymans zodanig dol is op de dieren dat zelfs de naam van het restaurant in hun teken moest staan. Echtgenoot Alain Fontinois roerde eerder al in de potten van bekende adressen als La Maison du Cygne, maar heeft met zijn eigen zaak geen sterrenpretenties. Dat hij na de service in de zaal zijn gasten gaat groeten, strekt hem tot eer.

Naast een reeks traditionele brasseriegerechten vind je op de kaart ook interessantere suggesties, zoals een carpaccio van eend met pistacheolie (€13) of een marmite van Naamse Petit-Gris-slakken met trappistbier (€12). Wij kozen voor een mergpijp met truffelolie (€12) als voorgerecht: niet enorm, maar wel lekker geparfumeerd en leuk geserveerd met toast, en vergezeld van een verdienstelijke chablis (€5,20 per glas). Vervolgens kozen we – hoe konden we ook anders – voor de stoverij van rundswangen met gestoofd witloof en gebakken aardappelen (€19,50). Het vlees was mooi mals van structuur en de saus was zeer geslaagd, maar de aardappeltjes waren wat aan de droge kant. De rode Portugese Amantis die we ons hadden laten aanraden, paste er zeer goed bij.

We rondden de maaltijd af met een geslaagde ijssoufflé gemaakt van chocolade en Chartreuse Verte (€6,50). Dat laatste is een pittige groene drank uit de Franse geboortestreek van Taymans, die ons wat deed denken aan zeer straffe Elixir d'Anvers.

open: ma > vr: 12 > 15.00 & 18 > 22.00 - za: 18 > 22.00

02 742 28 10

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Platenzaken: 'Vinylfreaks zijn een trouw publiek, die komen terug'
  • Brussel als zomerse pop-upstad
  • Kenza Isnasni, 18 jaar na de moord op haar ouders
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Á 92 ans, Jacqueline Mesmaeker fait l'objet d'une rétrospective
  • Superjazzfestival op je scherm
  • Musea gooien deuren weer open
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement