R1456 Maison B
© Saskia Vanderstichele

Resto: Maison b

Karolien Merchiers
© Agenda Magazine
06/01/2015

Maison b is een nieuw restaurant dat onterecht discreet zit weggemoffeld in de schaduw van het internationale gedruis op het Jourdanplein. Het is de creatie van Naim Aamoutache en chef Lulu, een niet alledaags duo dat de zaak een ziel en een persoonlijkheid geeft die veel andere restaurants missen.

Een gestileerde wereldkaart vol rode lijnen toont de vele rugzakreizen die Aamoutache inspireerden met ideetjes voor zijn restaurant. En chef Lulu is op zijn zachtst gezegd een nogal eigenzinnig type dat houdt van een uitdaging.

Hoewel Maison b ook beschikt over een normale menukaart, is het veel leuker om chef Lulu eens helemaal los te laten, al dan niet met richtlijnen inzake allergieën, vegetarisme en voorkeuren. Hij maakt er een erezaak van om zijn klanten te verrassen, en serveert dan ook geen twee gelijke gerechten.

Wie graag iets opsteekt over koken, of gewoon graag over eten leutert, kan een plek reserveren aan de keukentoog. Voor deze freestyleformule met drie gangen betaal je 35 euro per persoon, lekkere wijn en/of water inbegrepen.

Wij kregen vooraf enkele sneetjes rundvlees door Lulu zelf gepekeld als een ham, geserveerd met pistache-ijs, een coulis van groene selder en een coulis van melk en xeresazijn. Prachtig geserveerd, én met een hele uitleg erbij. Een lekkere combinatie van smaken ook, al vonden we het ijs misschien iets te zoet voor dit gerecht.

​Vervolgens kregen we een soupière en croûte met zeebaars, zalm en garnalen in witte wijnsaus en overbakken met bladerdeeg – recht uit Lulu’s bijbel, een beduimeld kookboek van de grote Escoffier. Als echte Fransman haalt hij immers graag grote klassiekers van onder het stof – vandaar de slogan ‘gastronomie populaire’.

Zo ook onze nagerechten: een biscuit de Savoie met crème chiboust (banketbakkersroom) met een coulis van karamel en grenadine. Om duimen en vingers bij af te likken, want bij zo’n gerecht voel je je weer 10 en laat je spontaan je bestek liggen.

open: di > vr van 12 > 15.00 & 18 > 23.00 / za van 18 > 23.00

02 256 68 93

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni