Resto: Osteria Caffè al Dente

© Saskia Vanderstichele
Onze score

Caffè Al Dente is een heerlijke osteria waar je de drukte van de dag van je af kunt laten glijden bij een goed glas wijn en een hapje. Met een terras aan de straatkant én in de tuin is het een prima plek voor zomerse dagen, maar ook binnen is het gezellig tussen de honderden wijnflessen en houten wijnkratten naast de open keuken.

Het aanbod van de dag staat ongedwongen op schoolborden, en zoals het een goede osteria betaamt, is de keuze beperkt en eenvoudig, maar staan mooie kwaliteitsproducten centraal.

We begonnen met een scamorza (gerookte kaas) gebakken in olijfolie met gedroogde tomaten en ansjovis (€10). Qua smaak een schot in de roos, maar net iets té gesmolten tot een solide laag. We sloegen de primi over om meteen over te gaan naar het hoofdgerecht: maialino (speenvarken) al forno (€22). We kregen twee ruim bemeten stukken supermals en sappig vlees, spartaans gepresenteerd op een handvol rucola en een schijfje wortel. Gelukkig hadden we er twee bijgerechten bij besteld (elk 4 euro, maar wel voldoende voor twee personen): een bord ovengeroosterde aardappeltjes met rozemarijn en een geplet teentje look, en een portie agretti – een groente die ons een beetje aan een kruising tussen spinazie en zeewier deed denken, fris en puur geserveerd met wat grof zout en een kwartje citroen.

We sloten af met een sbriciolata (€7) – een eenvoudig maar heerlijk bladerdeegje gevuld met een citroenige patisserieroom en een coulis van rode vruchten, op wonderlijke wijze aangevuld door een glas Merlino, een ietwat zoete rode dessertwijn om op te kauwen. Een grote troef van Caffè Al Dente is dan ook de zeer gevarieerde keuze aan wijnen per glas. Terwijl de meeste andere wijnbars hun aanbod per glas beperken tot het middensegment, zijn ze hier niet te beroerd om ook pakweg een Brunello di Montalcino 2007 of een Barolo Vignolo 2003 open te trekken voor één glas (respectievelijk 17 en 18 euro). Kwaliteit boven kwantiteit!

open: di > vr: 12 > 14.30 & 19 > 22.30 + za: 19 > 22.30

02 343 45 23

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Anima: het kleurrijkste filmfestival van Brussel
  • Arlo Parks: the voice of a generation
  • Walking: Holding
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement