Resto: Palo Alto

© Saskia Vanderstichele
Onze score

Met zijn 'gin & food'-concept had het Brusselse Palo Alto net zo goed halfweg tussen Barcelona en Milaan kunnen liggen.

Achteraan in Palo Alto's zaal, die is ingericht met gechineerd meubilair, is een uitspraak van Salvador Dalí te lezen: "Creo que la vida debe ser una fiesta continua."

Het is onder die vlag dat deze nieuwe kantine zich als een interessante kruising opwerpt: een cross-over tussen het universum van het feestelijke aperitief dat zo in zwang is in Milaan, de stad vanwaar de bedenker van dit concept afkomstig is, en dat van de gezellige knabbel zoals die in Barcelona, de geboortestad van diens partner, vaak wordt genuttigd.

Die kruisbestuiving levert een knus salon op – badend in een ietwat vaal licht – waar je een dertigtal verschillende gins krijgt aangeboden, elk met aangepaste gerechten. Zo vind je er bijvoorbeeld een Père Albert (€12), een Belgisch product dat we al kenden in de versie met lime en mango, en dat hier op overtuigende wijze wordt geherinterpreteerd met rozenblaadjes.

Een toverdrankje dat nog aan magie wint door de uitmuntende hapjes erbij, die de honger op gang trappen: bruschetta met speck en taleggio (€10) – een duo dat verrast door de ontmoeting van het rauwe karakter van de ham en de notensmaak van de Italiaanse kaas. Het hoogtepunt van die aperitiefhapjes vormen ongetwijfeld de carciofi alla giudia (€11), een joods-Romeinse lekkernij van gefrituurde artisjokken met look. Enkele pastagerechten – alla Norma, carbonara… – doen dienst als hoofdschotel.

Maar ook al is de cuisson perfect, ze kunnen netniet de concurrentie met de hapjes aan. Zo kunnen de orecchiette al ragu (€16) bogen op uitstekende ingrediënten – gehakt van bij Jack O'Shea – maar missen ze smaak. Niet dat dat ons ervan zal weerhouden om terug te keren naar Palo Alto: door de ongelofelijk warme ontvangst verdedigen we dit soort plek met graagte.

open: ma, wo > za van 12 > 15.00 & 19 > 23.00, di van 12 > 15.00

02 534 62 72

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

BRUZZ Magazine
deze week
  • Platenzaken: 'Vinylfreaks zijn een trouw publiek, die komen terug'
  • Brussel als zomerse pop-upstad
  • Kenza Isnasni, 18 jaar na de moord op haar ouders
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Á 92 ans, Jacqueline Mesmaeker fait l'objet d'une rétrospective
  • Superjazzfestival op je scherm
  • Musea gooien deuren weer open
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement