Sterrenchef La Paix opent restaurant in Brussels Airport

© Brussels Airport
| Het restaurant 'Black Pearls' wordt door Brussels Airport zelf omschreven als "klassevol visrestaurant".

Wie op Brussels Airport vliegt, kan tegenwoordig een maaltijd degusteren van de hand van David Martin, sterrenchef bij La Paix in Anderlecht.

Sinds augustus staat Martin aan het hoofd van de ‘Black Pearls’, een restaurant met uitzicht op de tarmac dat zich volgens de website van Brussels Airport specialiseert in sushi, zeevruchten, wijn en champagne.

De zaak is gelegen in Terminal A en biedt plaats voor een tachtigtal personen, per dag komt dat neer op ongeveer 250 klanten. Voor nieuwsgierigen: een schotel kost er ongeveer 20 à 25 euro.

Martin zelf is in ieder geval enthousiast over de kansen die een restaurant op deze locatie biedt, zeker wat betreft de bezoekersaantallen. Al geeft hij ook toe dat de uitdagingen niet min zijn.

“Bied maar eens een gastronomische ervaring aan aan mensen die in transit zijn”, zegt de sterrenchef. Voor hapjes, kleine zoetigheden of versieringen is in ieder geval geen tijd. "Menu’s zijn er niet, enkel gerechten à la carte die op een vijf à tien minuten klaar kunnen zijn. De bedoeling is wel de klanten een ervaring te bieden zonder dat zij het gevoel hebben op de luchthaven te zitten.”

“We mikken niet op een ster, maar we willen wel het eerste restaurant op een luchthaven zijn dat opgenomen wordt in de gidsen”, besluit Martin.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?