Twee van de beste pizzeria's ter wereld bevinden zich in Brussel

© Facebook
| De '4 Stagioni' van La Pizza è Bella vers uit de oven.

Twee van de beste pizzeria's ter wereld bevinden zich in Brussel: La Pizza è Bella en La Piola Pizza. Dat blijkt uit lijst van de 100 beste pizzeria's ter wereld van 50 Top Pizza World.

Voor het eerst presenteerde 50 Top Pizza World de ranglijst van de 100 beste pizzeria's ter wereld. Voorheen werd een ranglijst opgemaakt per land of continent.

Francesco Martucci's I Masanielli in het Italiaanse Caserta en Anthony Mangieri's Una Pizza Napoletana in New York eindigden op een gedeelde eerste plaats als beste pizzeria van de wereld. De derde plaats ging naar Giuseppe Cutraro's Peppe Pizzeria in Parijs.

Ook twee Brusselse pizzeria's staan in de lijst. La Piola Pizza in Sint-Joost-ten-Node kreeg de 35ste plaats. De pizzeria is volgens de gids "ideaal voor wie houdt van een zachte en onberispelijk soepele pizza, met redelijk wat bubbels op de korst. De toppings komen allemaal uit Italië en volgen de seizoensgebondenheid en de inspiratie van de hoofdpizzabakker Francesco Martini die samenwerkt met Vito Calabrese." Ook is de wijnkaart volgens de gids een sterk punt, met een steeds grotere selectie van biologische wijn.

Op de 61ste plaats vinden we La Pizza è Bella, met al drie vestigingen in Brussel. "De pizza is licht, zacht en met precies de juiste hoeveelheid knapperigheid," zo staat in de gids. "Experimenteren en plezier maken zijn hier de belangrijkste kenmerken van de eigenaar Stefano Napoli. In Brussel ligt La Pizza è Bella in het centrum aan de Zavel, waar de voorkeur uitgaat naar klassieke pizza's. La Pizza è Bella Gourmet in Etterbeek is daarentegen het rijk van de creativiteit voor pizza's voor fijnproevers. In La Pizza è Bella Cocktail in Elsene worden de meest klassieke pizza's gecombineerd met de brouwsels van de barman."

In de top 100 staan in totaal 40 pizzeria's in Italië, 25 in de rest van Europa, 15 in de Verenigde Staten, 15 in Azië, 4 in Zuid-Amerika en 1 in Afrika. De volledige lijst vind je hier.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?