Wasbar zet voet aan Brusselse grond

© Wasbar via Facebook
| Wasbar werd in 2012 opgericht in Gent.

Vlak naast de Beurs gaat binnenkort de eerste Wasbar in Brussel open. Je kan er in principe vanaf 1 april terecht voor koffie en taart terwijl je kleren en linnengoed in de was- of droogmachine zitten.

De allereerste Wasbar in de Nederkouter in hartje Gent opende bijna tien jaar geleden. Je kan er niet alleen iets eten en drinken, maar ook de was doen in een van de machines die er opgesteld staan. Een concept dat meteen aansloeg. Wasbar opende ook vestigingen in Antwerpen, Hasselt, Leuven, Kortrijk en Mechelen.

Het idee om in de hoofdstad een Wasbar te openen, bestaat al een tijdje. De uitbaters zochten in de Dansaertwijk een locatie, maar vonden niet meteen wat ze zochten. Die is er nu wel. De Brusselse Wasbar vestigt zich aan de Beurs in de Henri Mausstraat, tussen Fritland en de hippere voedselketens Umamido, Balls & Glory en Manhattn's.

Het etablissement, dat ook een ingang zal hebben in de Steenstraat, zal plaats bieden aan 130 personen, tien wasmachines en evenveel droogkasten. Wasbar hoopt op 1 april de deuren van de Brusselse vestiging te kunnen openen, als de coronamaatregelen dat toelaten.

20210225_WASBAR_BRUSSEL_HENRI_MAUSSTRAAT
© Wasbar Brussel
| De nieuwe vestiging in de Henri Mausstraat heeft uitzicht op de Beurs.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?