| Toots Thielemans

Eenvoudig Nederlands

MIVB speelt muziek van Toots Thielemans in metro

MEL
© BRUZZ
28/04/2022

Openbaar vervoers-maatschappij MIVB herdenkt jazz-muzikant Toots Thielemans. Toots zou dit jaar 100 geworden zijn. De muziek van Toots zal twee dagen te horen zijn in de metro. Er komt ook een expositie in openlucht.

Op vrijdag 29 april 2022 zou Toots Thielemans 100 geworden zijn. Toots overleed in 2016. Hij groeide op in de wijk Marollen. Maar zijn muziek en mondharmonica brachten hem tot in jazz-clubs in New York. Hij speelde samen met grote jazz-muzikanten als Chet Baker en Miles Davis. In eigen land maakte Toots muziek voor de tv-serie ‘Witse’. Zijn bekendste nummer is wellicht ‘Bluesette’.

Muziek in de metro

In 1976 werd de Brusselse metro geopend. Toots speelde toen live op zijn mondharmonica. Daarom wil de MIVB Toots nu herdenken. Op vrijdag 29 en zaterdag 30 april speelt er muziek van Toots in alle metrostations.

Openlucht-expo

Daarnaast opent ook een openlucht-expo op de bouw-werf van metrolijn 3. In de Stalingrad-laan komt een nieuw metrostation met de naam ‘Toots Thielemans’. Op die plek zullen foto’s van Toots te zien zijn. Die tonen het leven en werk van de jazz-muzikant. Vanaf 10 mei zijn er ook concerten in de cafés en restaurants van de Stalingrad-wijk.

Lees hier het originele artikel.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni