AB stelt affiche van Boterhammen in het Park voor

© Len Buggenhout/BRUZZ

In de laatste week van augustus organiseert Ancienne Belgique voor de 29e keer Boterhammen in het Park. Vijf middagen lang klinkt er dan Nederlandstalige muziek in het Warandepark. Op de affiche prijken namen als Frank Vander Linden en de Brusselse rapper Jay MNG.

Het zijn de West-Vlaamse jongens van Het Zesde Metaal en de jonge rapper Brihang die Boterhammen in het Park op maandag 27 augustus openen.

Op dinsdag 28 augustus gaat de programmatie verder in het dialect, maar dan mag Tom Kestens komen zingen in het Brabants. Wannes Van de Velde krijgt tien jaar na zijn overlijden een eerbetoon van onder meer Jan De Smet en Koen De Cauter.

Onze noorderburen zijn ook welkom in het Warandepark, en dus zakt op woensdag 29 augustus Clean Pete af naar Brussel om daarna afgelost te worden door Frank Vander Linden. De Vlaamse zanger laat zijn groep De Mens even achter en toont nu wat hij alleen in zijn mars heeft.

De voorlaatste middag van de Boterhammen in het Park is het aan An-Sofie Noppe en Buurman om hun Vlaamse chansons te laten horen.

De slotdag, op vrijdag 31 augustus, gaat het opnieuw wat harder en jonger met de hiphop van Jay MNG en een verrassingsact.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?