Brussel Bad houdt het een jaar voor bekeken

© Brussel Bad

Brussel Bad zal dit jaar niet plaatsvinden. Het terugkerende zomerevenement, dat door de Stad Brussel wordt georganiseerd, heeft tot nu toe zestien edities achter de rug. De geplande werken aan het museum Kanal-Centre Pompidou aan de Akenkaai gooien roet in het eten.

Het evenement, waarbij gedurende vier à vijf weken tussen de maanden juli en augustus zandstranden aangelegd worden en sport - en spelactiviteiten plaatsvinden, lokte vorig jaar nog zo’n 380.000 mensen. Dit jaar zal er dus geen editie zijn, weet BRUZZ uit goede bron.

Julie Nicosia, woordvoerster van Delphine Houba (PS), Schepen van Cultuur en Grote evenementen in Brussel, wijst op de reeds geplande werken aan de Akenkaai. Ze zegt dat de Stad niet kan voorspellen hoe snel de werken zullen vorderen.

Lightversie?

Organisator Brussels Major Events houdt nog een slag om de arm. "We bekijken met de stad Brussel de alternatieven. Binnen een week weten we meer", zegt woordvoerster Mariana Bresciani. Als er toch een Brussel Bad komt, zal het een lightversie worden.

Brussel werd ook nog eens gekozen als startplaats voor de Tour de France van 2019. Van 3 juli tot en met 7 juli worden dan in de hele stad activiteiten georganiseerd. Maar die Tourstart heeft geen invloed op de plannen van Brussel Bad, laat Bresciani weten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?