Bijna 380.000 bezoekers voor Brussel Bad

1529 brussel bad kids 1529 brussel bad kids
Brussel Bad kende een topeditie dankzij het warme weer.
Brussel Bad kende een topeditie dankzij het warme weer.

Het warme zomerweer heeft van 6 juli tot 12 augustus maar liefst 377.700 bezoekers naar Brussel Bad gelokt. Met dat cijfer blikte Brussels Major Events vrijdag terug op een geslaagde balans van de vele activiteiten die tijdens de vakantiemaanden plaatsvonden in de hoofdstad.

Brussel Bad was een hoogvlieger dankzij het warme weer. Het aanbod van sport, film, dagelijkse concerten en de vele eetstandjes trokken bijna 400.000 mensen naar de kaaien, zowel Brusselaars als toeristen uit binnen- en buitenland.

Maar er waren nog evenementen die een massa op de been brachten. Zo kwamen 53.000 fans de Rode Duivels toejuichen bij hun huldiging in de hoofdstad en op de Grote Markt. Het Vuurwerk in Laken, waarbij op vijf vrijdagen in juli en augustus een groot vuurwerk werd afgeschoten aan het Atomium zorgde voor nog eens 57.400 kijklustigen. Ook het vermelden waard zijn het Bloementapijt (20.000 bezoekers), de Ommegang (15.000 toeschouwers) en de Zuidfoor (1,5 miljoen bezoekers).

"De terugkerende evenementen zijn zonder enig onderscheid bestemd voor zowel toeristen, als voor de Brusselaars," stelt Brussels schepen van Cultuur Karine Lalieux (PS).

De zomerevenementen worden op 22 en 23 september afgesloten met het internationaal windvliegerfestival op de Akenkaai.

Bekijk hieronder een reportage over de positieve balans van de Brusselse zomerevenementen:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?