Brusselaars welkom op camping Couleur Café

© Couleur Café
| De camping van Couleur Café aan het Koning Boudewijnstadion telt dit jaar 4.500 plaatsen (archieffoto).

Brusselaars hoeven niet langer met de nachtbus naar huis na een avondje feesten op Couleur Café. De organisatie opent vanaf dit jaar de camping ook voor inwoners uit de hoofdstad. Niet alleen wordt die een stuk groter, er komt ook een heuse partyzone met dj’s tot vier uur ’s nachts.

Couleur Cafe, dat is dansen en drinken op muziek van over de hele wereld en vanaf dit jaar voor de Brusselaar ook blijven slapen op de camping.

“Die is opgericht vanuit het idee om zoveel mogelijk mensen naar onze hoofdstad te lokken. Met eerst 3.000 en daarna 3.500 plaatsen was het terrein lange tijd te klein om ook voor de vele Brusselaars een slaapplekje te voorzien”, legt Irene Rossi van Couleur Café uit.

Maar daar komt nu dus een einde aan. “Voor deze editie wordt de camping uitgebreid tot 4.500 plaatsen, waardoor ook inwoners uit de hoofdstad hun tentje kunnen opzetten rond het Koning Boudewijnstadion. De nachtbussen blijven wel nog steeds festivalgangers vervoeren van en naar het festival.”

Afterparty tot vier uur ‘s nachts

De camping wordt niet alleen een stuk groter, ze krijgt ook een heuse afterparty.

“Het terrein wordt opgedeeld in twee verschillende zones. In de chillzone kunnen mensen die uitgefeest zijn vroeg onder de wol kruipen, terwijl in de partyzone elke avond een afterparty op het programma staat. Tot vier uur ’s nachts zal er daar muziek uit de boxen knallen”, zegt Rossi vol enthousiasme.

Opgelet, enkel wie een combiticket (99 euro + reservatiekosten, red.) bestelt, kan op de camping terecht. Ook dit jaar krijg je daarvoor weer keuze uit een heleboel artiesten.

Nieuwe namen

Couleur Café loste vandaag met Alborosie, Amadou & Mariam, George Clinton, Residente, Metà Metà en Tarrus Riley weer zes nieuwe namen die volgens Rossi ‘vintage Couleur Café’ zijn.

Couleur Café 2018

Op 29/6, 30/6 en 1/7 neemt Couleur Café opnieuw zijn intrek in het Ossegempark aan het Atomium. Ook BRUZZ is er weer bij met sfeerverslagen, foto's, interviews en nog veel meer. Volg het hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?