'De FilmClub' officieel geopend in Sint-Lukas

© PhotoNews
| Vanaf deze week starten de FilmClubs in Vlaamse en Brusselse scholen, waar ze elke week samenkomen om buiten de lestijd film te kijken.

In de Sint-Lukas basisschool in Brussel is maandag De FilmClub gelanceerd, een initiatief dat kwaliteitsfilm dichter bij kinderen en jongeren wil brengen. Vanaf deze week starten de FilmClubs in Vlaamse en Brusselse scholen, waar ze elke week samenkomen om buiten de lestijd film te kijken. Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz woonde de lancering bij

De FilmClub is een initiatief van de Vlaamse Gemeenschap, gecoördineerd door jeugdfilmorganisatie JEF en het Vlaams Audiovisueel Fonds. Het startschot werd gegeven in de Brusselse Sint-Lukas basisschool. Jonge filmfans in Vlaamse en Brusselse scholen kunnen vanaf oktober elke week samenkomen om buiten de lestijd film te kijken. Momenteel zijn er al 26 clubs officieel aangesloten.

Acht jaar geleden zag in het Verenigd Koninkrijk een gelijkaardig initiatief het levenslicht. Het begon met 25 clubs. Intussen is het project er uitgegroeid tot een community van 11.000 filmclubs. Het filmaanbod bestaat uit drie selecties op maat van de jonge doelgroepen en werd samengesteld door professionals uit de Vlaamse audiovisuele sector.

Het resultaat is een brede waaier aan titels: kortfilms, documentaires, animatiefilms, speelfilms uit de hele wereld en klassiekers. Elk semester wordt een nieuw filmaanbod samengesteld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?