Derde editie van Brussels Jazz Weekend vindt plaats van 24 tot 26 mei

© Facebook/Brussels Jazz Weekend
| Het festival in 2018

Brussel staat van 24 tot 26 mei opnieuw in het teken van jazz. De derde editie van het Brussels Jazz Weekend pakt uit met meer dan 100 concerten, zo bleek dinsdagavond bij de voorstelling van het evenement. Het gratis festival beschikt over zes grote buitenpodia. Daarnaast kunnen de muziekliefhebbers terecht in tal van bars, clubs, culturele hotspots en restaurants van de hoofdstad.

Op vrijdag 24 mei ruimt de Brusselse Grote Markt plaats voor de Frans-Belgische zangeres Viktor Lazlo, die er vanaf 21.30 uur het beste van zichzelf zal geven. Zaterdagavond rond hetzelfde uur is het de beurt aan de Franse gitarist Khalil Chahine.

Op het Luxemburgplein kunnen de bezoekers vrijdag om 21.45 uur terecht voor een concert van de gemaskerde muzikanten van BLOW 3.0. De multi-instrumentaliste Esinam mag er zaterdag om 16.15 uur haar ding doen.

De Kapellemarkt tot slot is op vrijdagavond de speeltuin van Jtothec. Zaterdagavond treden saxofonist Mattias De Craene en de percussionisten Simon Segers en Lennert Jacobs aan met het project MDC III.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?