BRUZZ I DVLKO

| Brussels Jazz Weekend

Brussels Jazz Weekend lokt 150.000 bezoekers

© Belga
27/05/2024

Het Brussels Jazz Weekend heeft tussen vrijdagavond en zondag 150.000 muziekliefhebbers gelokt. Dat laten de organisatoren zondagavond weten. "Van de Grote Markt, via de Beurs tot het Sint-Katelijneplein, creëerde het festival een schitterend jazzparcours", klinkt het.

"De nieuwe formule van het festival blijkt goed te werken", zo vat de organisatie samen. "De keuze om dit jaar bijna uitsluitend Belgische artiesten te programmeren bleek geen muzikale beperking, integendeel", zo valt te lezen in het persbericht. "Deze drie dagen bewezen dat ons land een fantastische en bloeiende jonge jazzscene heeft met een enorme rijkdom in stijlen."

Lotto Brussels Jazz Weekend hanteert het credo 'discover jazz, discover the city'. Het festival weet dan ook een divers publiek aan te trekken van Brusselaars, muziekliefhebbers uit heel het land, toeristen en passanten. "De bezoekers luisteren naar de concerten, ontdekken nieuwe artiesten, gaan iets eten in een van de talloze restaurants in de omgeving en snuisteren in de winkels."

De volgende editie zal plaatsvinden van 23 tot 25 mei 2025.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni